Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına bağlı Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı tarafından desteklenen "Öğretimde, İstihdamda veya Eğitimde Değil" (NEET: Not in Education, Employment, or Training) projesi kapsamında 18–29 yaş arası gençlerin istihdam oranlarının artırılması ve iş gücüne katılımlarının sağlanması için toplamda 54 gence 5 farklı konuda eğitim ve çeşitli finansal destekler verilecek.

Bu iş birliği projesiyle, gençlerin kariyerlerini geliştirmelerine ve havacılık sektörüne daha etkin bir şekilde katılmalarına katkı sunacak KÜN, SHT-66 Hava Aracı Bakım Personeli Lisans Talimatı kapsamında gerçekleştirilen modül sınavlarına hazırlık eğitimi ve dil yeterliliği sınavlarına hazırlık eğitimleri verecek.

Eğitimlerin uçak bakım teknisyenliği alanında nitelikli iş gücünün yetiştirilmesinde havacılık sektörüne katkı sunması amaçlanıyor.

Gençlerin mesleki ve kişisel gelişimlerine katkı sağlayacak bu önemli projeye destek vermekten memnuniyet duyduklarını söyleyen KÜN Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Eyüp Atioğlu, “Uçak bakım teknisyenliği gibi stratejik bir alanda nitelikli iş gücünün yetiştirilmesi hem gençlerimizin istihdam olanaklarını artıracak hem de havacılık sektörünün hızla büyüdüğü bu dönemde ülkemizin havacılık sektöründeki rekabet gücünü güçlendirecektir.” dedi.

KÜN “Cumhuriyet’in Yeni Yüzyılı” öykü yarışması başlıyor KÜN “Cumhuriyet’in Yeni Yüzyılı” öykü yarışması başlıyor

Ic1-3

Kaynak: HABER MERKEZİ