Ziyaretlerde, Lübnan Büyükelçisi Ghassan Moallem, Irak Büyükelçiliği Kültür Ateşesi Huseyin Alhawas, İran İslam Cumhuriyeti Bilim ve Öğrenci İşlerinden Sorumlu Müsteşar Maghsud Solimanpur ve Mısır Büyükelçiliği Başkatibi Abdelmoneim El-Shazly ile görüşüldü.

KÜN Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Vesile Şenol, İlişkiler Ofisi Koordinatörü Sena İdil Yukaruç ve Uluslararası İlişkiler Ofisinden Agamyrat Boryyev ile yapılan ziyarette, KÜN’ün kuruluşundan başlayarak, misyonu, vizyonu ve politikaları hakkında bilgiler verildi.

KÜN’ün Küresel Sürdürülebilir Turizm Konseyi (GSTC) ile yürüttüğü çalışmalar ve Üniversite merkezinin bulunduğu Mustafapaşa köyünün UNWTO tarafından en iyi turizm köyü olarak ilan edilmesi sürecinde izlenilen yol haritaları anlatıldı.

Açık kampüs şeklinde oluşan yerleşkeleri, fakülte ve yüksekokulları, yüksek lisans ve doktora düzeyinde eğitim faaliyeti yürüten Lisansüstü Eğitim, Öğretim ve Araştırma Enstitüsü, araştırma ve uygulama merkezleri, öz değerlendirme, akran değerlendirme süreçleri, donanımlı laboratuvarları, burs sistemi ve eğitim kalitesi hakkında kapsamlı bilgilendirme yapıldı.

2023-2024 akademik yılında da dünyanın dört bir yanından KÜN’ü tercih edecek öğrencileri sabırsızlıkla beklediklerini ifade eden Şenol, KÜN’de eğitim görmek isteyen yabancı uyruklu öğrenciler tarafından yoğun ilgi gören bölümlerindeki kontenjanlardan ve öğrencilere sunulacak burs imkanlarından bahsetti.

Heyet, konukseverlikleri için Lübnan Büyükelçisi Ghassan Moallem’e, Irak Büyükelçiliği Kültür Ateşesi Huseyin Alhawas’a, İran İslam Cumhuriyeti Müsteşarı Maghsud Solimanpur’a, Mısır Büyükelçiliği Başkatibi Abdelmoneim El-Shazly ve tüm büyükelçilik çalışanlarına teşekkür etti. HABER MERKEZİ

3-184

2-266

Editör: Mehmet Günay