Değerlendirme toplantısına, Kapadokya Üniversitesi (KÜN) Rektörü Prof. Dr. Hasan Ali Karasar, KÜN Mütevelli Heyet Koordinatörü Funda Aktan, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesinden Prof. Dr. Bilgehan Gülcan, Doç. Dr. Halil Burak Sakal, Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Fatih Çelikel, Van İl Kültür ve Turizm Müdürü Erol Uslu ve Van Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Nuri Bekiroğlu katıldı.

KÜN tarafından hazırlanan ‘Van Turizm Master Planı’nın omurgasını oluşturan 16 temel politika başlığı üzerinde tartışılan toplantıda, Van’ın her alanda turizmin geliştirilmesi için yapılacak çalışmalar, master planı kapsamında sürdürülebilir, bölgeyle rekabet içerisinde, turizm sektörü temsilcilerinin sorunlarını çözmeyi amaçlayan ve Van’a değer katacak plan görüşüldü.

Master planının Van turizmi açısından önemini vurgulayan Van Valisi Ozan Balcı, “Bilimsel çalışmalar ışığında hazırlanan ve Van turizminin gelişmesine yönelik yapılacak yatırımlara ve çalışmalara büyük katkı sunacak Van Turizm Master Planını değerlendirdik. İnşallah bu işin aktörleriyle önümüzdeki süreçte bir araya gelerek master planımızı hayata geçireceğiz. Emeği geçenlere teşekkür ederim." dedi.

Editör: Ravza Nur Baydemir