Ürgüp Altıkapılı Kur’an Kursu ile Acıgöl Tepeköy Kur’an Kursu’nda eğitim gören öğrenciler, öğreticileri rehberliğinde Aksaray ve Konya’yı kapsayan geniş bir gezi programına katıldı.
DİNİ VE KÜLTÜREL MEKANLARA ZİYARET
Gezi kapsamında öğrenciler, ilk olarak Aksaray’da bulunan Somuncu Baba Türbesi’ni ziyaret ederek manevi atmosferi yerinde deneyimledi. Ardından Konya’ya geçen grup, şehrin tarihi ve kültürel noktalarını gezerek önemli bir kültür turu gerçekleştirdi.
Meram Bağları, Kapu Camii, Bedesten Çarşısı, Şemsi Tebrizi Türbesi ve Mevlana Türbesi ile Müzesi gibi önemli mekanlar ziyaret edilerek öğrencilere dini ve tarihi bilgiler aktarıldı.
TARİH VE MANEVİYATLA İÇ İÇE EĞİTİM GEZİSİ
Programın devamında İstiklal Harbi Şehitlik Abidesi ve Müzesi, Aziziye Camii, Üçler Mezarlığı ve Alaaddin Tepesi de ziyaret edilerek öğrencilerin tarih bilinci ve kültürel farkındalığının artırılması hedeflendi. Gezi boyunca öğrenciler, hem farklı şehirleri tanıma fırsatı buldu hem de manevi ve kültürel değerleri yerinde görerek öğrenme imkânı elde etti.
Kurs öğreticileri eşliğinde gerçekleştirilen etkinlikte, öğrencilerin sosyal gelişimlerine katkı sağlanırken aynı zamanda birlik ve beraberlik duygusunun güçlendirilmesi amaçlandı. Gezi programının, öğrenciler için unutulmaz bir deneyim olduğu ifade edildi.



Next




