Nevşehir Öğretmenevi Müdürlüğü Kütüphanesinde başlayan edebiyat sohbetlerinde KYD Başkan Yardımcısı Fatma Gümüş Tekin, konuşmasında ülkemizde yaşanan deprem felaketlerine değindi. Fatma Gümüş Tekin, "Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet dileriz mekanları cennet olsun. Yaralılara da acil şifalar diliyoruz." dedi.

Sohbete Öğretmenevinde misafir olarak kalan depremzede Kahramanmaraşlı şair Mustafa Hamiş de katıldı. KYD'li Yazarları tanımaktan onur duyduğunu söyleyen Mustafa Hamiş, şiirlerini okuduktan sonra yazarlar yazı hayatına nasıl başladıkları üzerine konuştu.

Okul öncesi alanında kitapları bulunan Fatma Gümüş Tekin, "Okul öncesi eğitimi alanında farklı yöntemler uyguluyorum. Bu yöntemlerle daha çok kişiye ulaşmak istedim." dedi.

İkinci kitabını çıkarma hazırlığında bulunan Bayram Taşkın, "Yeni bir roman çalışması içindeyim. Romanın içeriğinde büyüklere masallara benzeyen konusu var. Bir yazar olarak yazdığıma inanan biriyim. Kitabım da inşallah yaz aylarında yayınlanmasını ümit ediyorum." dedi.

Gülnur Fatma Altan konuşmasında, "Çok kitap okuduğum ve yazdığım alanda eksiklikler gördüğüm için ‘İslam’da Astroloji ve Spritüel’ üzerine bir kitap yazdım. İslam’da Astroloji ve Spritüel nasıl ele alınır? Konusunu işledim." dedi.

Ressam Melih Aras yaptığı konuşmada," Çocuklar üzerine öyküler yazıyorum. Öykülerin ilistrasyonunu kendim yapıyorum. Öykülerimde 5/12 yaş çocuk gruplarına yöneliktir. Öykülerimin konuları doğa, hayvan sevgisi, yaşama karşı insanın duruşu ve insanın kendini ve doğayı keşfetme üzerinedir." dedi.

Ressam yazar Osman Aytekin, "Yazar olmaya ortaokul sıralarında karar verdim. Türkçe ders kitaplarındaki okuma parçaları, metinleri ilham kaynağım oldu. Çeşitli alanlarda yazıyorum son yıllarda çocuk edebiyatına yöneldim." dedi.

Kahramanmaraş Afşin deprem bölgesinden gelen misafir emekli memur, ressam şair Mustafa Hamiş de, "Çocuklukta şiir yazmaya meraklıydım. Tanınmış usta şairleri takip ediyordum. Memuriyet hayatımda şiirler yazıyordum. Emekli olunca şiir kitapları çıkardım. Yayınlanan 15 şiir kitabım var." diye konuştu.

Sanatçı Adem Erikci ise, "Bu sıralar sanat çalışmaları içindeyim ileride bir kitap çıkarmayı düşünüyorum." şeklinde konuştu.

Dernek Başkan Yardımcısı Fatma Gümüş Tekin, Öğretmenevi Müdürü Seyrani İpek'e kendilerinin kurum kütüphanesinde ağırladığı için teşekkür etti.

KYD önümüzdeki hafta Öğretmenevi Kütüphanesinde yeni konularla edebiyat sohbetlerini sürdürecek.