MHP, geçtiğimiz günlerde genel merkez tarafından açıklanan adayları tanıtmak için tören düzenledi.

Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezinde gerçekleşen törende Nevşehir, ilçe ve belde belediye başkan adayları partililere ve kamuoyuna tanıtıldı.

Programda konuşan MHP İl Başkanı Ali Akkoç, asıl konuşmayı 31 Mart akşamı yapacağını söyledi.

Akkoç, “İnşallah bayrağımızı, üç hilalimizi Nevşehir'in her yerine, bütün ilçelerine ve özellikle Adnan başkanımın çeşmesinin dibinden yürüyerek kalemize asalım.” dedi.

“3 HİLAL SEÇİM BÖLGELERİNDE DALGALANACAK”

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Nevşehir Milletvekili Filiz Kılıç da MHP’nin her adayının tanınan, ilinde, ilçesinde ve beldesinde saygınlığı olan adaylar olduğunu söyledi.

“İnşallah her biri 3 hilali seçim bölgelerinde dalgalandıracak” diyen Kılıç, “Adaylarımız Nevşehir'imizin her bir köşesinde MHP'mizin üretken belediyecilik vizyonunu sergileyecek. Buna inancımız tamdır. Her zaman daha iyisi vardır. Her zaman daha güzeline ulaşmak mümkündür. Milliyetçi Hareket Partisi Nevşehir'in ilgisine, desteğine, eşsiz sevgisine layık olmak için çalışacaktır. Zoru aşacağız, imkânsız zaman alsa da başaracağız. Çünkü arkamızda ecdadımızın hayır duası, şehitlerimizin aziz hatıraları, tarihimizin itibarı, milletimizin ve Nevşehir'imizin desteği vardır.” dedi.

Nevşehir için üreten, yatırım yapan, çalışan herkese teşekkür eden Kılıç, “İddiamız daha fazlasını yapmak. İrademiz Nevşehir için fedakârlık göstermek, Nevşehir'e hizmetkârlık etmek. Durmayacağız, yorulmayacağız, yılgınlık göstermeyeceğiz. Nevşehir, Cumhur İttifakı kapsamında olmasa da, duruşumuz bellidir, tutumuz bellidir, tavır ve davranışımız ittifakımızın ruhu ve doğasıyla asla ters düşmeyecektir.” diye konuştu.

KILIÇ’TAN CUMHUR İTTİFAKI VURGUSU

“Nevşehir'deki AK Partili kardeşlerimizle omuz omuzayız. Onlarla ayrımız, gayrımız yoktur, istikamet ve irademiz birdir” ifadelerini kullanan Kılıç, şöyle devam etti: “Çünkü biz Cumhur İttifakı'yız. Çünkü biz zilletin hasmıyız, ihanetin can düşmanıyız.  Bir olmak, iri olmak, diri olmak için Cumhur İttifakı diyoruz. Birlikten kuvvet doğar, birliğe hiçbir muhasım güç dayanamaz. Ayrılırsak, ayrı düşersek kaybederiz. Yurdumuzun her bir köşesinde Cumhur İttifakı çelik gibi bir imana, demir gibi bir cesarete, sarsılmaz bir inanca, savrulmaz bir iradeye sahip olduğunu herkes bilmelidir. Biz Nevşehir'iz, birlikte Türkiye'yiz, hep beraber büyük Türk milletiyiz. Nevşehir ile her zaman iftihar ettim. Biliyor ve şahitlik ediyoruz ki, Nevşehir milli bekanın harcı, milletin haysiyet kalesidir. Burada zillete izin çıkmaz. Burada zillete icazet verilmez. Burada yıkıma müsamaha gösterilmez.

Nevşehir'in tercihi bellidir, durduğu yer bellidir. Zira hamuru temiz, hedefleri yüksektir. Nevşehir bölünmez bütünlüğümüzün teminatıdır. Burada istiklale ve istikbale muarız emellere asla geçit yoktur. Nevşehir gönüllerin birleştiği, ülkülerin devleştiği, sevgilerin derinleştiği milli bütünlük havzasıdır. Nevşehirlinin gönlünde Türkiye'den başka bir sevda olmamıştır. Nevşehir'in mazisi ihtişamlı, bahtı açık, ufku parlaktır. Biz hep Nevşehir'den razı olduk, Nevşehirli kardeşlerimin de bizden razı olmasını temenni ediyoruz. Kim Nevşehir'de yalan tezgâhı açtıysa hak ettiği karşılığı bulacağına inanıyoruz. Diyoruz ki; "Ayırmadan ayrıştırmadan Nevşehir için canla başla", "Herkes için herkese göre belediye, birliğin gücüyle" Ümit ediyorum ki, Nevşehir ehline emanet edilecektir.”

Konuşmaların ardından ilk olarak belde belediye başkan adayları, ardından ilçe belediye başkan adayları ve Nevşehir Belediyesi başkan adayı sahneye çağrılarak katılımcılara tanıtıldı.

Toplantıya Nevşehir başta olmak üzere ilçe, belde ve köylerden yüzlerce partili ve vatandaş katıldı.

MHP’nin başkan adayları şunlar:

Acıgöl – Mehmet Eroğlu,

Mehmet Eroğlu,

Avanos – Mustafa Kenan Sarıtaş,

Mustafa Kenan Sarıtaş,

Derinkuyu – Yusuf Gemici,

Yusuf Gemici,

Gülşehir – Erkan Çiftci,

Erkan Çiftci

Hacıbektaş – Hulusi Kurt,

Hulusi Kurt

Kozaklı – Celalettin Güven,

Celalettin Güven

Ürgüp – Mustafa Öz,

Mustafa Öz

Karapınar- Cafer Soylu,

CAFER SOYLU

Tatlarin- Ercan Selvi,

ercan selvi

Çalış- Mustafa Demir,

MUSTAFA DEMİR

Kalaba- Mustafa Köroğlu,

Mustafa Köroğlu

Özkonak- Mahmut Türkkan,

MAHMUT TÜRKKAN

Yazıhüyük- Burhanettin Karaketir,

BURHANETTİN

Ortahisar- Ali İhsan Özendi,

ALİ İHSAN

Çat- Zübeyir Kalay,

ZÜBEYİR

Göre- İsmail Güzel,

AK Parti İstişare ve Değerlendirme Toplantısı yaptı AK Parti İstişare ve Değerlendirme Toplantısı yaptı

İSMAİL GÜZEL

Göreme- Ömer Eren,

ÖMER EREN

Kavak- Feridun Bağcı,

FERİDUN BAĞCI

Kaymaklı- Harun Çekiç,

HARUN ÇEKİÇ-1

Nar- Melike Uçar,

MELİKE UÇAR

Sulusaray- Fatih Kalkan,

FATİH KALKAN

Uçhisar- Abdullah Çamcı.

ABDULLAH ÇAMCI

Editör: İsmail Irmak