Cihanşümul anlamı

Cihanşümul kelime kökeni Farsça ve Arapça diline dayanmaktadır. Eski bir kelime olan Cihanşümul anlamı ve kelime kökeni merak edilmektedir. Gerek günlük hayatta gerekse sosyal medya platformlarında sık sık karşılaşabileceğimiz kelimelerden biridir. 

Cihanşümul kelimesi 

Cihanşümul kelimesini merak edenler, ne anlama geldiğini öğrenmek isteyen insanlar Cihanşümul ne demek? TDK sözlük anlamına göre Cihanşümul nedir? Sorularının cevabını bulabilmek amacıyla internet mecralarında bulunan kaynakları tarıyorlar.

Günlük konuşma dilinde nadir duyduğumuz ya da hiç duymadığımız kelimeler bulunmaktadır. Bu kelimeler bazen akademik, bazen terminolojik ve eski dönemlerden kalma olabiliyor. Türkçede de yapılarına, oluşumlarına göre farklılaşan pek çok kelime bulunur. İnternette yapacağınız kısa bir araştırma sonucunda hangi kelimenin ne anlama geldiğine dair bilgi sahibi olabilirsiniz. Bu bağlamda Cihanşümul nedir? Ne anlama gelmektedir? Sorularına cevap bulmak istiyorsanız haberimizi okuyabilirsiniz. İşte detaylar…

CİHANŞÜMUL NEDİR? CİHANŞÜMUL NE DEMEK? TDK SÖZLÜĞÜNE GÖRE CİHANŞÜMUL KELİMESİ NE ANLAMA GELİR?

Cihanşümul kelimesi eski dönemlerde çok sık kullanılan kelimelerden biri olmasına karşın günümüzde nadiren kullanılmaktadır.  

Cihanşümul Farsça kökenlidir. 

Kelime anlamı "evrensel" demektir.

TDK sözlüğüne göre Cihanşümul;

Sıfat, Farsça, Arapça.

Evrensel:

      "Böyle bir tarih ister istemez cihanşümul olacak yani insan toplumları hakkında bilinebilen her şeyi kucaklayacak." - Cemil Meriç