Seminerde NEVÜ Fen – Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölüm Başkanı ve NEVEMM Müdür Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Nilgün Türkileri, eğitimin içeriği araştırma projesi, süreç ödevleri, kariyer ve staj ödevlerinde öğretim elemanlarının farklı izleme ve değerlendirmelerinde kullanabilecekleri yöntemlere değindi.

Eğitim ve öğretimin öğrencilere teorik bilgilerin verilmesinin yanı sıra öğrencilerin kendi aktif katılımlarıyla, deneyimle ve yaparak öğrenme yöntemlerinin önemine vurgu yapan Türkileri, öğrencilerin öz-değerlendirmede bulundukları “yansıtma ödevi” formatı tanıtarak, notlandırma kriterleri ve bu türden öznel yansıtmaları içeren ödevlerin öğretim elemanı tarafından değerlendirilmesi konusunda detaylı bilgiler verdi.

Türkileri, öğrencilerin kendi deneyimlerini objektif biçimde değerlendirdiği, yaşadıkları olay ve durumlarda ben-diğeri ayrımı yapmaya, duygu ve düşüncelerini çözümlemelerine ve baş etme yöntemleri hakkında düşünmeye teşvik edilmelerine yönelik yansıtma ödevlerinin gerçek yaşamda kariyerleri boyunca karşılaşacakları olay ve durumlarda gerçek hayat tecrübesi kazanmalarına fayda sağlayacağına vurgu yaptı. 

Öğrencilere aktif olarak kendi zihinsel dünyalarını şekillendiren, farklı duygu, düşünce ve fikirlerini ifade edebilen, kendi güçlü ve zayıf yönleri üzerinde objektif değerlendirmeler yapabilen bireyler olarak yaklaşmanın önemine değinen Türkileri sunumunda, deneyimlerin kabulü ve onaylanmasının, öğrencilerin karakterindeki güçlü ve geliştirilmesi gereken yönlere yönelik sorgulatmanın ve baş etme becerilerine yönelik alışkanlıklar kazandırılmasının hem kişisel ve sosyal hem de kariyer gelişimlerindeki olumlu etkilerini tartıştı.

Türkileri, öğretim elemanlarının kendi yaşamlarında da rahatlıkla uygulayabileceği baş etme stratejileri konusunda bilgiler vererek sunumunu tamamladı. HABER MERKEZİ

Editör: Mehmet Günay