Toplantıda; Nevşehir Belediyesi İlan Reklam Tabela Yönetmeliğinin kabulüne oy birliğiyle karar verildi.

Belediye bünyesinde bulunan 50 EZ 248 plakalı 2011 model motosiklet ekonomik ömrünü doldurduğundan trafikten çekilmesine oy birliğiyle karar verildi.

İmar Plan Değişikliği ile Bekdik Mahallesi 412 ada, 25 nolu parsel Alanından çıkartılarak İlkokul Alanı olarak düzenlendiği, İlkokul Alanı ve Tick1 alanının yapı yaklaşma mesafelerinde değişiklik yapıldığı, söz konusu plan değişikliğinde kamunun yararı olduğu göz önünde bulundurularak hazırlanan plan işlem numaralı imar plan değişikliğinin 3194 sayılı İmar Kanunu ve ilgili yönetmeliklerine uyulması şartı ile kabulüne oy birliğiyle karar verildi.

İlimiz Cevher Dudayev Mahallesi 3113 ada, 4 nolu parsel ve çevresinde İmar Plan Değişikliği yapılıp yapılmaması ile ilgili konunun incelenmek üzere İmar Komisyonuna havalesine oy birliğiyle karar verildi.

Kent Estetik Komisyonu Çalışma Esas ve Usullerine İlişkin Yönetmeliğinin kabulüne oy birliğiyle karar verildi.

Kızılırmak Projesinin teknik ekiplerce incelenerek değerlendirilmek üzere tekrar Belediye Meclisine sunulmasına oy birliğiyle karar verildi.

Fen İşleri Müdürlüğü, Park ve Bahçeler Müdürlüğü ve Su ve Kanalizasyon Müdürlüklerinin altyapı ve üst yapı çalışmalarında kullanılmak üzere kredi kullanılmasına ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığının onayına sunulmasına oy birliğiyle karar verildi.

Nissa Buklet Fabrikası demirbaş alımları ve hammadde tedarikinde yapılan maliyet artışı sebebiyle sermaye artışı yapılmasına oy birliğiyle karar verildi.