Nevşehir Belediyesi, bünyesinde bulunan bir arazide tarımsal üretim çalışmalarını hayata geçirecek. Bu kapsamda araziden hasat edilen ürünler ise ihtiyaç sahibi ailelere pay edilecek.

Nevşehir Belediye Başkanı Mehmet Savran, traktör koltuğuna oturarak tarım arazisini ekim için hazırlarken bir yandan da yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.  

Belediyeye ait olan bir arazide tarım faaliyetlerine başladıklarının müjdesini vererek bu kapsamda yapacakları diğer projelerden de bahseden Başkan Savran,  “Bu alanı sürüyoruz ve daha sonra da buğday ekeceğiz.  Buradan çıkan ürünleri de un haline getirip ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızla paylaşacağız. Aynı zamanda da bir kanatlı hayvan,  kaz ve tavuk çiftliği kurulması yönünde bir çalışmamız var. Orada yine büyükbaş ve küçükbaş hayvan üretimi de yapacağız. Hayvanların bakımını gerçekleştireceğiz.” ifadelerinde bulundu.

“GENÇLER, TARIM VE HAYVANCILIKLA DA İLGİLENMELİ”

 Belediye olarak bu alanda iki amaç doğrultusunda projelerini ilerlettiklerini belirten Savran, birinci amaçlarının tarıma dikkat çekmek olduğunu söyledi.

“Biliyorsunuz yaşanan pandemi sürecinde en önemli unsurun tarımsal üretim olduğunu gördük.  Yine hayvancılığın ne denli önemli olduğunu hepimiz gördük. Ülkemizin bu alanda mevcut halini daha da ileriye taşımak için bizler de belediye olarak üzerimize düşeni yapmak istiyoruz. Çünkü tarımı ve hayvancılığı kuvvetli olan ülkeler, her zaman dünyada söz sahibi olan ülkeler.” diyen Savran, gençlerin bir yandan teknoloji ile ilgilenirken bir yandan da tarım ve hayvancılıkla ilgilenmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Belediye olarak bu projedeki ikinci amaçlarının da buradan elde edilen ürünlerin vatandaşlara dağıtılarak maddi açıdan katkıda bulunmak olduğunu aktaran Savran, “Hayvancılık faaliyetlerimizle ilgili olarak da özellikle biliyorsunuz Kurban Bayramı’nda hayırseverlerimizden bir katkı topluyoruz. Kurban kesemeyen vatandaşlarımıza et dağıtıyoruz. Bu yönde de kendimiz üreterek daha ucuza mal etmek için faaliyetlerimize başladık. Şehrimize hayırlı uğurlu olsun.” dedi.

Nevşehir’i her alanda geliştirmeye ve yükseltmeye talip olduklarını söyleyen Başkan, “Bundan sonra da bu şekilde devam edeceğiz.” dedi.

HABER: RAVZA NUR BAYDEMİR

Adsız-44

Editör: Ravza Nur Baydemir