Nevşehir Belediyesi, 04.05.2018 tarihinde Resmî Gazete'de yayımlanan 'Asansör Periyodik Kontrol Yönetmeliği'ne atıfta bulunarak, bina yöneticilerini asansör bakımları konusunda uyardı.

Yönetmeliğe göre, belediye sınırları içerisindeki binalardaki tüm asansörlerin güvenli ve uygun çalışmasının tespiti için yıllık periyodik kontrollerin, akredite olmuş A tipi muayene kuruluşları tarafından yapılması gerekiyor.

Belediyenin ilanında yapılan başvuruların değerlendirildiği ve "RoyalCert Belgelendirme ve Gözetim Hizmetleri A.Ş" ile protokol imzalandığı belirtilerek, bu kuruluşun 20.09.2019 tarihi itibariyle 4 yıl süreyle asansör periyodik kontrollerini yapmak üzere yetkilendirildiği ifade edildi.

Yönetmelik gereği, bina sorumlusu tarafından yıllık kontrolüne izin verilmeyen asansörlerin A tipi muayene kuruluşuna bildirilerek hizmet dışı bırakılacağı vurgulandı. Asansörün güvenlik sistemlerinde uygunsuzluk tespit edilmesi durumunda kontrol görevlilerinin ikinci kez gelerek eksikliklerin giderilip giderilmediğini kontrol edeceği belirtildi. Bina sorumlusunun muayene raporunda belirtilen eksiklikleri gidermeyi reddetmesi halinde, asansörün işletilmesinin sakıncalı olduğu gerekçesiyle belediye tarafından mühürlenerek, bina sorumlusu ve asansör firması hakkında yasal işlem başlatılacağı ifade edildi.

Belediye, bina sahiplerinden, asansör işletme ruhsatıyla birlikte RoyalCert Belgelendirme ve Gözetim Hizmetleri A.Ş il temsilciliğine başvurarak yıllık kontrol talebinde bulunmalarını, kontrol çalışmaları sırasında muayene personeline yardımcı olmalarını ve kontrol sonrası raporlarda belirtilen eksiklikleri gidererek asansörlerin güvenli bir şekilde kullanılmasını sağlamalarını istedi. Detaylı bilgi için belediyenin İmar ve Şehircilik Müdürlüğüne başvurulması gerektiği belirtildi. HABER: RAVZA NUR BAYDEMİR

Editör: Ravza Nur Baydemir