Başkan Savran, Nevşehir’de uzun yıllardır yapılamayan çevreyolu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

"ÇEVRE YOLUNUN ÖNEMİ ÇOK BÜYÜK”

Başkan Savran, Niğde-Adana-Ankara Otoyolunun açılmasıyla transit geçişlerin daha da arttığını ve yoğunluğun da arttığını söyledi.

Normal zamanlarda da ciddi bir yoğunluk olduğunu aktaran Savran, “Devlet Hastanesi, üniversite ve okullar olduğu için de o bölgede oturmayan vatandaşlarında sık gelip gittiği bir güzergah. Buranın rahatlatılması için çevre yolunun önemi çok büyük. Transit geçen araçların, kamyonların, tırların ve otobüslerin çevre yolundan geçirilmesi ile bölgedeki trafik yoğunluğunun azaltılacağını düşünüyoruz. Tabii bu yıllardır gündemde olan bir projeydi.” diye konuştu.

Takla atan araç tarlaya uçtu Takla atan araç tarlaya uçtu

Başkan olduğunda bu projenin ne aşamada olduğunu sorduğunu ve Ulaştırma Bakanlığı'nın yatırım programını alması beklendiğini belirttiklerini söyleyen Savran şöyle devam etti; "4-5 defa o dönemin vekilleri ve il başkanımızla Ulaştırma Bakanımıza gittik. Bunun yatırım programına alınması talebini ilettik. O dönemde biraz yani hemen alalım tarzı konuşulmadığı için biraz kaldı sonra Ulaştırma Bakanımız bir önceki Ulaştırma Bakanımız Nevşehir'de ziyaret etti biliyorsunuz.  O dedi ki burada kamulaştırma yapmanız lazım çünkü Karayolları hiçbir yol için hiçbir yol imalatı için kamulaştırma yapmıyor bunu genelde yerel yönetimlere bırakıyor bizde daha önce planlanan 18. madde uygulayarak kamulaştırma yapma planını harekete geçirdik. Bakanımızın söylediğinden bir süre önce harekete geçirmiştik onun da bize kamulaştırma bittiğinde yatırım programına alınacağı sözü verdikten sonra bunu hızlandırdık. Tabii 18. madde uygulaması biraz uzun zaman alıyor. O bölgedeki planlar incelemeler planın uygulamanın askıya çıkması askıda değerlendirilmesi gelen itirazlar yeniden plan yeniden askıya çıkması yeniden gelen planları uygulanması itirazları vesaire derken bu süre oldukça zaman oluyor.”

“ÇEVREYOLU GÜZERGÂHI”

Yapılacak çevre yolunun güzergâhını da paylaşan Savran, “Kuzeybatı güzergâhında terminal kavşağından sebze halinin yanından girerek öğretmen evinin önünden Avanos Kayseri istikametine bağlanan bir hat. Öğretmenevi kısmı kuzey kısmı oluyor diğer kısmı da batı kısmı. Buna ek olarak bir de Doğu Çevre Yolu var. Terminalin önünden Niğde yoluna bağlanan Güney Çevre yolunun devamı gibi düşünün Güneydoğu'dan da yine aynı güzergaha bağlanan ikinci bir güzergah var. Orayı da bura İnşallah yatırım programına alınıp ta ihale aşamasında geldikten sonra oralarda projelerini kamulaştırmasını çalışmaları başlatacağız. Uygun zamanda da oranında Nevşehir’imize kazandırılması için gayret edeceğiz.” ifadelerine yer verdi.

Kaynak: MEHMET GÜNAY