Gençlik ve Spor İl Müdürü Muhsin Özdemir başkanlığında yapılan planlama ve değerlendirme toplantısına Yatırım, İnşaat ve İşletmeler Şube Müdürü Sencer Kaya, Personel Şube Müdürü Yaşar Ertaş, Spor Şube Müdürü Mehmet Ünal Kitapçı, Yurt Hizmetleri Şube Müdürü Hamit Tunç, Destek Hizmetleri Şube Müdürü Naci Güven ve Gençlik Merkezi Müdürü Orhangazi Elkıran katıldı.

Toplantıda 2022 yılının değerlendirmesi ve 2023 yılında hayata geçirilmesi planlanan etkinlikler, faaliyetler, projeler ve Gençlik ve Spor Bakanlığınca Nevşehir’e yapılması planlanan yatırımlar hakkında görüş alış verişinde bulunuldu.

İl Müdürü Muhsin Özdemir, İl Müdürlüğü bünyesinde gerçekleştirilen sportif faaliyetlerde, tesislerde ve yurtlardaki çalışmaların genel durumunun tüm hızıyla devam edeceğini belirtti. Yerel yönetimler, taban birlikleri ve sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği içerisinde yürütülen çalışmaların önemine değinen İl Müdürü Özdemir, daha fazla gencin sporla buluşturulması için yürütülen çalışmaların artırılarak sürdürülmesi gerektiğini söyledi.

Sportif çalışmaların yanı sıra okul sporlarıyla ilgili çalışmaların da değerlendirildiği toplantıda daha fazla öğrencinin okul sporları faaliyetlerine katılması için çalışmaların artırılmasını isteyen Özdemir, gençlik faaliyetlerinin de kurumlarla iş birliği içerisinde güçlendirilerek sürdürülmesinin önemine değindi.

Özdemir, kente yapılması planlanan tesislerin de tamamlanması ile birlikte sporun tabana yayılmasının ve ülkemizi temsil edecek sporcular yetişmesine katkı sağlayacağını belirterek, çocukların ve gençlerin bu ülkenin gelecekleri olduğunu unutmadan onlar için en güzelini yapmak için çalışmaları gerektiğini söyledi.