Çeşitli sivil toplum kuruluşlarından oluşan Nevşehir Milli İrade Platformu, Yıldız Teknik Üniversitesi öğretim görevlisi Uğur Kutay hakkında peygambere hakarette bulunduğu gerekçesiyle suç duyurusunda bulunmak için Nevşehir Adalet Sarayına geldi.

Platform sözcüsü Mustafa Özdemir, yaptığı açıklamada, “2 milyar Müslümanın kutlu nebisine, ahir zaman Peygamberi Hz. Muhammed (S.A.V)’e yapılan çirkin saldırıyı telin ediyoruz. Yıldız Teknik Üniversitesi gibi güzide bir bilim yuvasında görevi öğrenci yetiştirmek olan bir müptezel, Müslümanların vergisi ile maaşını alan sözde bir öğretim görevlisi Uğur Kutay isimli şahıs Peygamberimiz hakkında çirkin iftira ve hakaretlerde bulunmuştur.  Bu şahıs “Sanatta Yeterlilik” dersi vermesi gerekirken asli görevinin dışına çıkarak alemlere rahmet olarak gönderilmiş yüce bir Peygambere kinini nefretini kusmuştur.” dedi.

“Bu ülkede kimseyi zorla Müslüman yapacak değiliz” diyen Özdemir, “İsteyen kutlu nebiye vahyedilen İslam dinine inanır gereklerini yerine getirir ahirette cennete gitmek için gayret gösterir, isteyen ise inanmaz cehenneme kendisini hazırlar. Bir insanın herhangi bir dine inanıp inanmama özgürlüğü vardır. Ama şu gerçeğin altını kalın çizgiler ile çizmeliyiz ki hiç kimsenin yüce peygambere hakaret etme hakkı ve hürriyeti yoktur. Beşeri hukuk sistemleri dahi hakaret etme hürriyeti vermez. Bizim talebimiz, bu şahıs hukuk içerinde hak ettiği en ağır ceza ile cezalandırılmalıdır.” ifadelerini kullandı.

YÖK’ü göreve davet ettiklerini vurgulayan Özdemir, şu ifadeleri kullandı: “Peygamberimiz hayatta iken hakaret eden Ebu Cehiler ve Ebu Lehepler’in günümüzdeki uzantıları maalesef boş durmuyorlar. Buradan İslam düşmanlarına Peygamber düşmanlarına sesleniyoruz! İnsanlık tarihi boyunca; Allah’a karşı mücadele edenlerin hepsi kaybetti. Peygamberlere karşı mücadele edenlerin hepsi kaybetti. İslam’a karşı  mücadele edenlerin hepsi kaybetti. Unutmayın siz de kaybedenlerden olacaksınız hem bu dünyada hem de diğer dünyada. “La Galibe İllallah” Allah’tan başka galip yoktur.

Buradan bir kez daha YÖK’ü ve Yıldız Teknik üniversitesi yönetimini göreve davet ediyoruz. Bu şahıs ile ilgili idari ve adli işlemler ivedilikle yapılmalıdır.  Bu şahısın öncelikle üniversite ile ilişkisi kesilmelidir.”

Editör: Alpaslan Körükcü