Nevşehir Valiliği önünde düzenlenen tören Vali Ali Fidan, Garnizon Komutanlığı adına Hava Albay Nedim Bildik ve Belediye Başkanı Rasim Arı’nın Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasıyla başladı.
Saat 09.05'te sirenlerin çalmasıyla saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.
Program, Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezinde Şehit Demet Sezen Güzel Sanatlar Lisesi tarafından hazırlanan ‘Atatürk’ temalı resim sergisi ile devam etti.
Protokol üyeleri sergiyi gezerek, öğrencilerle sohbet etti.
Program, Nevşehir Lisesi ve Şehit Demet Sezen Güzel Sanatlar Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin hazırladığı oratoryo sunumu ile Atatürk’ün sevdiği şarkı ve türkülerin seslendirilmesi ile sona erdi.
Programa Vali Fidan, Albay Nedim Bildik ve Başkan Arı’nın yanı sıra İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Mehmet Çelik, İl Emniyet Müdürü Serkan Karaman, kurum müdürleri, MHP İl Başkanı Adnan Doğu, öğrenciler, öğretmenler ve veliler katıldı.













