Yapılan toplantıya, Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası (NTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Arif Parmaksız, Meclis Başkanı Mehmet Ali Öbekli, Nevşehir Ticaret Borsası (NTB) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Salaş, Meclis Başkanı Mehmet Havalı, Ürgüp Ticaret ve Sanayi Odası (ÜTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Aydın’ın yanı sıra odaların ve borsanın meclis üyeleri ve meslek komiteleri üyeleri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan NTSO Meclis Başkanı Mehmet Ali Öbekli, “Malumunuz olduğu üzere art arda gelen deprem felaketi sebebiyle ülkece çok zor günler geçiriyoruz.  Depremde hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, tüm vatandaşlarımıza da geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Büyük Türk Milleti olarak bu felaketin üstesinden de birlik ve beraberlik ile geleceğiz. Ama gerçekten çok büyük bir alanı ve çok sayıda ili kapsayan bir deprem. Maalesef ki çok sayıda can kaybımız var. Bu acıyı hep birlikte yaşıyoruz. Bize de bu kapsamda düşen en büyük görev zordaki vatandaşlarımıza yardım elimizi uzatmak. Sabahın erken saatlerinden itibaren yardım konusunda çalışmalarımıza başladık. Gerek iş makinelerimiz, gıda ve su kolilerimiz, gerekse otellerimizle Nevşehir halkı olarak depremzedelerimizin yanında olduğumuzu gösterdik. Yardımda bulunan herkesten Allah razı olsun. Ancak görevimiz henüz bitmedi, Allah’ın izni ile daha ulaştırmamız gereken yardımlar var. Allah oradaki tüm vatandaşlarımızın yardımcısı olsun, bizlere de yardımları ulaştırma konusunda güç, kuvvet ve kolaylıklar versin.” dedi.

NTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Arif Parmaksız yapılan yardımlara ilişkin bilgilendirmenin ardından, “Bizler Nevşehir Ticaret Ve Sanayi Odası yönetimi olarak imkanlarımız dahilinde yardım çalışmalarına katkı sağlasak da özellikle ifade etmek isterim ki; bir Nevşehirli olmaktan, Nevşehir Ticaret Ve Sanayi Odası Başkanı ve üyesi olmaktan dolayı bir kez daha onur ve gurur duydum. İlk destek çağrımız ile birlikte saygıdeğer üyelerimizden ve Nevşehir İş Alemi’nden çok olumlu geri dönüşler aldık, almaya devam ediyoruz. Bu sebeple yaşanan bu büyük felaketin yaralarını bir an evvel sarabilmek, ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza bir an evvel ulaşabilmek adına ‘Gün Birlik Olma Günü’dür diyor, tüm Nevşehir İş Alemi’ni Nevşehir Valiliğimiz öncülüğünde yürütülen yardım seferberliğine katkıda bulunmaya davet ediyorum.

Bugün birlik günü dedik bizler iş dünyası olarak her türlü zorlukta elimizi taşın altına koyduk, vatanımız, milletimiz için her zaman elimizden geleni fazlasıyla yaptık ve yapmaya devam edeceğiz.” ifadelerinde bulundu.

4-343-552-77