Bims Sanayicileri Derneği (BİMSADER) Başkanı Serhat Sonugelen, yaptığı açıklamanda, Nevşehir Pomzası'nın tescillenmesi için yaptıkları başvurunun olumlu sonuçlandığını belirterek, coğrafi işaret tescil belgesinin hayırlı olmasını temenni etti.

BİMSADER Başkanı Serhat Sonugelen, şöyle konuştu: "Pomza madeninin yüzde 50’si ülkemizde bulunmaktadır. Nevşehir Pomzası ise dünyadaki en kaliteli rezervler arasında yerini almaktadır. İnşaattan tarıma, tekstilden kimyaya kadar 50 farklı sektörde kullanılan pomza madeni, şehrimizin istihdamına ve ekonomisine büyük katkı sağlamaktadır. Böylesine önemli bir madenin coğrafi işaret tecilinin derneğimiz adına gerçekleştirmenin büyük sevinci içerisindeyiz.

Daha önce Avanos Çömleği, Derinkuyu Fasulyesi, Kaymaklı Kaymağı, Kabak Çekirdeği, Nevşehir Simidi, Testi Kebabı gibi ürünlerin tescili alınmıştı. Bunlara ilave olarak artık coğrafi işaret haritasında Nevşehir Pomzası da yerini alacaktır.

Bu süreçte bizlere öncülük eden başta Sayın Valimiz İnci Sezer Becel’e, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımız Arif Parmaksız’a, Milletvekillerimiz Mustafa Açıkgöz ve Yücel Menekşe’ye, İl Başkanımız Ali Kemikkıran’a ve Belediye Başkanımız Mehmet Savran’a teşekkür ediyoruz. Bims ve pomza sanayicisi her zaman olduğu gibi, şehrimize değer katmaya devam edecektir."

Editör: Alpaslan Körükcü