Nevşehir Valiliğinden yapılan açıklamada, deprem bölgelerinden gelerek doğrudan AFAD’a başvuran depremzedelerin KYK yurtlarında misafir edilmeye devam edildiği bildirildi.

Açıklamada; “Ülke olarak zor zamanlardan geçtiğimiz fakat birlik ve beraberlik ruhu ile Türkiye olarak Tek Yürek olduğumuz şu günlerde, Nevşehir Valiliği olarak depremin ilk dakikasından itibaren reaksiyon göstererek tüm gücümüzle deprem bölgelerimize destek sağladık ve sağlamaya devam ediyoruz.

Deprem bölgelerinden çıkışların olduğu ilk andan itibaren, ilimizdeki kamu kurumlarımızın tesisleri ve Kapadokya’da yer alan tüm otellerimiz kapılarını tüm depremzedelerimize açmış ve konaklamalarını sağlamıştır.

Üniversitelerin uzaktan eğitime geçmesinin ardından KYK yurtlarının depremzedelerimizin hizmetine açılması nedeniyle konaklama açısından daha büyük bir alan oluşturmuştur.

Otellerimizden gelen talepler doğrultusunda otellerde konaklayan depremzedelerimizin KYK yurtlarına yerleştirilmesi Valiliğimiz tarafından sağlanan transfer araçları ile yapılmaktadır.

Depremzedelerimizi misafir etmeye devam etmek isteyen oteller ile ilgili ise Valiliğimizin bir tasarrufu yoktur. Talep olmayan hiçbir otelden depremzedelerimiz KYK yurtlarına transfer edilmemektedir.

Valiliğimizce olarak deprem bölgelerinden gelerek doğrudan AFAD’a başvuran tüm depremzedelerimizi ise ilimizdeki KYK yurtlarında misafir etmeye devam etmekteyiz.” ifadelerine yer verildi.