Nevşehir’de yapılacak yeni sanayi sitesinin alt yapı çalışmalarına törenle başlandı.

Sanayi sitesinin kurulacağı Nevşehir-Acıgöl kara yolu kent çıkışındaki alanda düzenlenen törene Belediye Başkanı Mehmet Savran, Ticaret İl Müdürü Ahmet Taygurt, AK Parti İl Başkanı Ali Kemikkıran, Nevşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (NEVESOB) Başkanı Mehmet Pınarbaşı, AK Parti milletvekili adayları Süleyman Özgün, Emre Çalışkan, Rauf Yanar ve sanayi esnafı katıldı.

Törende konuşan ve Nevşehir'de birçok kronik sorun olduğunu belirten Başkan Savran, “Uzun yıllardır konuşulan, bir türlü yapılamayan, birçok bu işle uğraşanın da iyi niyetle uğraştığı ancak bir türlü sonuca ulaştırılamayan sorunlar var. Bunlardan bir tanesi belki de en önemlisi sanayi sitemizin dükkanlarının yetersiz olması, kiraların aşırı miktarda artması. Bu problemi daha da büyük bir problem haline getiren yıllardır taşındı, taşınacak, yapıldı, yapılacak denilen yeni sanayi sitesi.” dedi.

“2019 YILINDA TABELA DİKİLDİ AMA HİÇBİR ŞEY YOKMUŞ”

Belediye Başkanı olduğunda yıllardır çözülemeyen sorunları belirlediğini aktaran Savran, “2019 yılında seçim çalışmaları sırasında tabela dikildi, yol açıldı. Sanayi Sitesi hayırlı olsun başlıyor dendi. Biz de buna istinaden bu memleketin evladı olarak sevinmiştik. Ben 2021 yılında başkan olduğumda şu sanayi projesini bir getirin dediğimde ne yazık ki üzülerek ortada hiçbir şey olmadığını gördüm. Ve bu beni hem bir siyasetçi olarak hem de bu memleketin evladı olarak hem de meclis üyesi olduğumuz partimizden bir başkanın yaptığı bir şey olduğu için çok üzdü.” dedi.

“YALANCI DA SAHTEKAR DA YERİNİ BULDU”

Sanayi esnafını aldatanları Allah’a havale eden Savran, şunları söyledi: “Ama herkes yerini buldu. Yalancı da yerini buldu, sahtekar da yerini buldu. Allah bildiği gibi yapsın diyoruz sizleri aldatanları. Biz değerlendirmemizi yaptıktan sonra bu alanda belediyeye ve hazineye ait olan arazileri bir araya toplayalım ve devamlılık arz eden bir alan olsun. Ve buraya da kiracı esnafımıza öncelik vermek kaydıyla sanayi projesi başlatalım diye yola çıktık.”

“ASIL YOLSUZLUK İNSANLARIN UMUDUYLA OYNAMAKTIR, YALAN SÖYLEMEKTİR”

Yolsuzluğun sadece para çalmakla olmayacağını, inanların umuduyla oynamanın da yolsuzluk olduğunu vurgulayan Başkan Savran, şu ifadeleri kullandı: “Şu anda tapuda incelemeler, değerlendirmeler devam ediyor ve o arazinin tapusu inşallah çıkacak. Bugünkü törenimizin amacı bu müjdeyi vermek ve en kısa sürede yollarını, parsel arası, blok arası, yolları ve altyapısını, o bölgenin altyapısını tamamlayarak dükkan yapılabilir hale getirmek. Kiracı esnafımıza öncelik tanımak üzere 340 dükkan civarı bir alanı belirlemiş olduk. Biz altyapısını tamamlayıp parselleri, ara yolları belirledikten sonra da buranın inşaatının yapılması için hem siyasetin gücüyle hem birliğimizin, sizlerin gücüyle hem de devletimizin çeşitli kurumlarıyla irtibata geçerek bu dükkanların bir an önce yapılması için büyük gayret göstereceğiz.

Bir kez daha altını çizerek söylüyorum ki yalan söylemek insana yakışmaz. Ben bu yaşıma kadar çok şükür yalan söylemedim. İnsanları kandırmadım, insanları kandırmak yoluyla da bir yerlere gelmenin en büyük yolsuzluk olduğunu söylüyorum. Yolsuzluk illa ki para çalmakla olmaz. Asıl yolsuzluk insanların umuduyla oynamaktır. İnsanlara yalan söylemektir, insanların duygularına göre, nabzına göre şerbet vererek ortalıkta dolaşmaktır. En büyük yolsuzluk işçiye, emekçiye, sanayiciye söylenen yalandır. Ben bu vebali alamam.”

“YA OLURUZ, YA ÖLÜRÜZ”

Sanayi sitesi konusunda kararlı olduğunu kaydeden Savran, “Biz yola çıktık. Kararlıyız. Ya oluruz, ya ölürüz. Rabbim inşallah sizlere mahcup etmez. Sizlerin umudunu asla boşa çıkarmayacağız, çıkarmamak için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Benim gelecekle ilgili, kendimle ilgili hiçbir kaygım yok. Tek amacım sizlere hizmet etmek.” diye konuştu.

“BU İNANMIŞLIK BU KRONİK SORUNU GÜNDEMDEN TAMAMEN KALDIRACAK”

AK Parti İl Başkanı Kemikkıran da “Sanayi sitesi kronik bir rahatsızlık. Bu kadar gayret, bu kadar mücadelenin sonunda gencecik milletvekilleriyle inşallah bu işi nihayetine erdireceğiz. Bu kararlılık, bu irade, bu inanmışlık inşallah memleketimizin kronik sorununu gündemden tamamen kaldıracak.” ifadelerini kullandı.

“BAŞKAN SAVRAN’IN SANAYİ SİTESİ PROJESİNİ YAPABİLECEĞİNİ BİLİYORDUK”

NEVESOB Başkanı Pınarbaşı ise projenin hayata geçirilmesi için gayret gösterenlere teşekkür ederek, "Belediye başkanımız göreve başladığında sanayinin tozunu yutmuş babanın evladı olarak sanayi sitesi projesini yapabileceğini biliyorduk. Bugünkü aşamaya getirdi. Projenin kapsadığı alanın çevresinde de 1 milyon 800 bin metrekare müsait alan bulunuyor. Şehrimize ve esnafımıza yeni sanayi kentimiz hayırlı, uğurlu olsun." dedi.

Konuşmaların ardından katılımcılara ve sanayi esnafına alanda tanıtım gezisi düzenlendi.

Editör: Ravza Nur Baydemir