Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenli fiziksel aktivitelerin oluşturulmasına özendirmek ve bireylerin spora kazandırılması için farkındalık oluşturmak amacıyla “Amatör Spor Haftası” etkinlikleri 9 - 15 Ekim tarihleri arasında 81 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirildi.

Amatör Spor Haftası kapanış törenine Nevşehir Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkanı Mustafa Avcı, Nevşehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Faaliyetleri Şube Müdürü Fatma Nihan Adıyaman, Türkiye Futbol Federasyonu Nevşehir İl Temsilcisi Mehmet Tolga Karaca, veliler, antrenörler, sporcular ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Amatör Spor Haftası kapsamında Nevşehir Valiliği önünden başlayan kortej yürüyüşünde sporcular 100 metre uzunluğundaki Türk Bayrağını taşıdı. Akabinde Merkez 3 Nolu Çim Sahada düzenlenen ödül töreni saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasıyla başladı.

ASKF Başkanı Avcı'nın selamlama konuşmasının ardından tesislerde hafta boyunca devam eden spor müsabakalarında başarılı olan sporculara ve takımlara kupa - madalyaları ve yılın enleri ödül töreni plaket takdimi ile tamamlandı. 

img_9515img_9534img_9481img_9501_1

Editör: Ravza Nur Baydemir