AK Parti’nin İl Genel Meclis Başkan adayı belli oldu AK Parti’nin İl Genel Meclis Başkan adayı belli oldu

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, 31 Mart Mahalli İdareler Yerel Seçim çalışmaları kapsamında Nevşehir’e geldi.

İlk olarak CHP İl Başkanlığını ziyaret eden Başarır, İl Başkanı Bülent Yumuş’tan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Ziyarette Nevşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Bilgin de hazır bulundu.

“ÖNEMLİ OLAN NEVŞEHİR'İ, İLÇELERİNİ, BELDELERİNİ KAZANMAK”

Parti binasında basın açıklaması yapan Başarır, Nevşehir'de belediye sayısını artırmak istediklerini belirterek, “Türkiye'nin her yerini geziyoruz. Yozgat'ı, Erzurum'u, Sivas'ı, Niğde'yi, Nevşehir'i, Muğla'yı. Sadece güçlü olduğumuz, çok oy aldığımız yerleri değil. Az oy aldığımız ama oyumuzu yükselteceğimiz, belediyeler kazanacağımız illere, ilçelere, beldelere gidiyoruz. Çankaya, Kadıköy, Mersin, Yenişehir evet güzel. Yüzde 70 oy alıyoruz. Ama önemli olan Nevşehir'i, ilçelerini, beldelerini kazanmak. Gidemediğin yer senin değil. Dokunmadığın el senin değil. Dokunmadığın yürek senin değil.” dedi.

Başarır, “Nevşehir'de, ilçelerimizde, Nevşehir'i kazandığımızda bütçemiz yetmeyebilir, eksiklerimiz olabilir ama belediyeler el ele verdikten sonra buranın da eksiklerini kapatıp halkı mutlu edebiliyoruz.” diyerek Rize'de kendi imkanlarıyla doğal gazı getiren CHP’li belediyeleri olduğunu aktardı.

“BELEDİYE BAŞKANI NASIL GELİYORSA ÖYLE GİTMELİ”

İyi bir sınav verdiklerini söyleyen Başarır, “Bu sınavın sonucunu iyi bir şekilde alacağız. Sayın il başkanımın önünde söylüyorum tüm belediye başkan adaylarımız mal bildiriminde bulundu. Yani nasıl geldi? Nasıl gidecek? Ben eminim ceketiyle gelen belediye başkanlarımızın hepsi günün birinde ceketiyle gidecek. Hatta ben diyorum ki onlar ceketini de bırakıp gidecek. Bu ülkede siyasetçiler, Ali Mahir Başarır, Sayın İl Başkanım, Nevşehir Belediye Başkanı, ilçelerimizin belediye başkanı nasıl geliyorsa öyle gitmeli. Artık bizler siyasetin bir onur makamı olduğunu, milletvekilliğinin, belediye başkanlığının çok onurlu bir görev olduğunu, çocuklarımıza bırakacak en büyük mirasın da bu makamlar olduğunu, o daireler, o katlar, arsalar olmadığını anlatmalıyız.” diye konuştu.

“BURADAN MİLLETVEKİLİNİ TEKRAR PARLAMENTOYA YOLLAYACAĞIZ”

Başarır konuşmasının devamında şunları söyledi: “Benim gördüğüm Türkiye tablosu, gezdiğim yerler gerçekten çok iyi. Belediye sayımızı arttıracağız. İlçelerin, beldelerin de sayısını artırmak istiyoruz. Bunu da örgütümüzle il, ilçe başkanlarımızla, milletvekillerimizle yapacağız. Burayı kazanacağız. Burada bir eksiğimiz daha var. İçimde bir yaradır. Son seçimlerde milletvekilimiz seçilemedi. Buradan milletvekilini tekrar parlamentoya yollayacağız diyorum.”

Kaynak: RAVZA NUR BAYDEMİR