NEVÜ'den yapılan açıklamaya göre, NEVÜ Rektörlük Makamı’nda düzenlenen törende, NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin ile Orman Genel Müdürlüğü adına Kayseri Orman Bölge Müdürü Mehmet Zeki Bayıcı protokolü imzaladı.

Protokol kapsamında üniversite kampüsünde kapsamlı ağaçlandırma çalışmaları gerçekleştirilecek.

Yapılacak çalışmalarla NEVÜ’nün bölge üniversiteleri arasında daha yeşil ve orman vasfı güçlü bir kampüse sahip olması hedefleniyor.

“YEŞİL KAMPÜS VİZYONUMUZ İÇİN ÇALIŞMALARIMIZI SÜRDÜRÜYORUZ”

Minik eller ramazan tatlısı yaptı
Minik eller ramazan tatlısı yaptı
İçeriği Görüntüle

İmzalanan protokolün hayırlı olması temennisinde bulunan Rektör Aktekin, üniversite olarak eğitim-öğretim faaliyetlerinin yanı sıra çevreye duyarlı ve sürdürülebilir bir kampüs anlayışını benimsediklerini ifade etti.

Aktekin, üniversitede “yeşil kampüs” vizyonu doğrultusunda çalışmalar yürüttüklerini belirterek öğrencilerin ve personelin doğayla iç içe, daha sağlıklı ve huzurlu bir kampüs ortamında bulunmalarını önemsediklerini dile getirdi.

YÖK ile Tarım ve Orman Bakanlığı arasında üniversitelerde tarım, orman ve çevre alanlarında iş birliklerini teşvik etmek amacıyla daha önce bir protokol imzalandığını hatırlatan Aktekin, bu kapsamda OGM ile gerçekleştirilen iş birliğinin önemli bir adım olduğunu ifade etti.

“UYGUN AĞAÇ TÜRLERİ TOPRAKLA BULUŞTURULACAK”

Protokol çerçevesinde ilk etapta iç tefrişat çalışmaları devam eden Diş Hekimliği Fakültesi Eğitim ve Hastane Binası çevresi başta olmak üzere üniversite kampüsünün çeşitli noktalarında ağaçlandırma çalışmaları yapılacağını kaydeden Aktekin, bölgenin iklim şartları ve toprak özellikleri dikkate alınarak uygun ağaç türlerinin toprakla buluşturulacağını söyledi.

Aktekin bu çalışmalar sayesinde hem üniversite kampüsünün yeşil dokusunun güçleneceğini hem de Nevşehir’in orman varlığının artırılmasına büyük katkı sağlanacağını sözlerine ekledi.

Kayseri Orman Bölge Müdürü Mehmet Zeki Bayıcı ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından başlatılan “Milli Ağaçlandırma Seferberliği”nin önemine değindi.

OGM olarak Türkiye genelinde milyonlarca fidanı toprakla buluşturduklarını belirten Bayıcı, kamu kurum ve kuruluşlarının uygun alanlarının ağaçlandırılmasına yönelik çalışmaların da sürdüğünü ifade etti.

Bayıcı, NEVÜ ile imzalanan protokol kapsamında bölgenin coğrafi ve iklim özellikleri dikkate alınarak gerçekleştirilecek ağaçlandırma çalışmalarıyla üniversite kampüsünün daha yeşil bir görünüme kavuşacağını söyledi.

Protokol imza töreninde ayrıca NEVÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bayram Deviren, Nevşehir Orman İşletme Müdürü Uğur Arıcan ve NEVÜ Genel Sekreteri Nihat Çavuşoğlu da hazır bulundu.

Whatsapp Image 2026 03 12 At 09.21.34Whatsapp Image 2026 03 12 At 09.21.34 (1)

Kaynak: BÜLTEN