Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 10 ilde büyük bir yıkıma neden olan depremin ardından Nevşehir’de misafir edilen depremzedelerle ilgili sosyal medyada yemek problemi yaşandığı bilgisi yayıldı.

Bunun üzerine Muşkara Haber olarak valilik yetkilileri ve Gençlik ve Spor İl Müdürü Muhsin Özdemir ile görüştük.

KYK yurtları başta olmak üzere Öğretmenevi, Polisevi, diğer misafirhaneler ve otellerde kalan depremzedelerin ihtiyaçları konusunda hiçbir eksikliğin yaşanmadığı bildirildi.

Tüm depremzedelerin başta beslenmeleri olmak üzere diğer ihtiyaçlarının karşılandığı vurgulandı.

Daha sonra valilikten konuyla ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Deprem bölgelerinden ilimize gelerek kamu kurumlarının tesislerinde misafir olan depremzedelerimizin ihtiyaçları valiliğimiz AFAD İl Müdürlüğü koordinesinde yerleştirildikleri kurumlarda bizzat karşılanmaktadır.

Deprem bölgelerinden gelerek ilimizdeki çeşitli otellerde misafir edilen depremzedelerimizin ihtiyaçları da Damat İbrahim Paşa Kapalı Spor Salonuna gönderilen yardımlardan yine valiliğimiz AFAD İl Müdürlüğü koordinesinde karşılanmaktadır. Bu doğrultuda vatandaşlarımızın ayni yardımlarını yukarıda belirtilen noktalarda misafir edilen misafirlerimize bizzat değil, yardım toplama merkezimiz olan Damat İbrahim Paşa Kapalı Spor Salonuna teslim etmeleri, ayrıca nakdi yardımlarını ise AFAD'ın resmi hesaplarına yatırmaları önemle rica olunur.”  

Editör: Alpaslan Körükcü