Nevşehir Valisi Hüseyin Kök, AK Parti Nevşehir İl Başkanı Muhammed Feyzi Aygün, AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Süleyman Özgün ve Emre Çalışkan, Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı ile belde belediye başkanlarından oluşan heyet, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’u ziyaret etti.
Görüşmenin ardından yapılan açıklamada, Nevşehir’in merkezinden beldelerine kadar geniş bir alanı kapsayan finansman, araç, altyapı ve proje desteklerinin karara bağlandığı bildirildi. Açıklanan destek paketinde 115 milyon TL hibe ile 100 milyon TL kredi olmak üzere toplam 215 milyon TL finansman desteği bulunuyor.
NEVŞEHİR BELEDİYESİNE 150 MİLYON TL VE 5 ARAÇ
Açıklamaya göre Nevşehir Belediyesine 50 milyon TL hibe ve 100 milyon TL kredi desteği sağlanacak. Belediyeye ayrıca çöp toplama aracı, kazıcı yükleyici, kamyon ve kar küreme araçlarının da aralarında bulunduğu toplam 5 araç hibe edilecek.
Kentte uzun süredir gündemde olan Millet Bahçesi Projesi’nin hayata geçirilmesi, Camicedit Mahallesi ile Kayaşehir bölgesine yönelik yeni proje ve yatırımların başlatılması da görüşmede kararlaştırılan başlıklar arasında yer aldı.
Nevşehir İl Özel İdaresine ise 30 milyon TL hibenin yanı sıra bir ekskavatör ve bir çöp toplama aracı verileceği duyuruldu.
BELDELERE ARAÇ, KONTEYNER VE ARAZİ DESTEĞ
Destek paketinden Nevşehir’in belde belediyeleri de yararlanacak. Karapınar Belediyesine traktör, 75 çöp konteyneri, 7 milyon TL hibe ve 15 bin metrekarelik sanayi sitesi arazisi tahsis edilecek.
Nar Belediyesine vidanjör, 75 konteyner ve 7 milyon TL; Özkonak Belediyesine traktör, 75 konteyner ve 7 milyon TL; Mustafapaşa Belediyesine kazıcı yükleyici, 75 konteyner ve 7 milyon TL hibe sağlanacak.
Karacaşar Belediyesine çöp toplama kamyonu, Kalaba Belediyesine ise çöp toplama aracı ve 75 konteynerden oluşan toplam 7 milyon TL değerinde ayni destek verilecek. Ortahisar Belediyesine de arazöz, 75 konteyner, 7 milyon TL hibe ve 515 metrekarelik sosyal tesis alanı tahsis edilecek.
İl Başkanı Aygün ile Milletvekilleri Özgün ve Çalışkan tarafından yapılan ortak açıklamada, desteklerin belediyelerin hizmet kapasitesini artıracağı ve Nevşehir’in geleceğine değer katacağı belirtilerek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Bakan Murat Kurum’a desteklerinden dolayı teşekkür edildi.
Next





