Meteoroloji 7. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezinden yapılan açıklamada, yağışların genellikle yağmur ve sağanak, yüksek kesimlerde yer yer karla karışık yağmur şeklinde olmasının beklendiği, pazartesi günü ise yağışların yer yer kuvvetli olacağının tahmin edildiği belirtildi.

Açıklamada; “Rüzgârın cumartesi günü öğle saatlerinden itibaren bölgemiz genelinde güneyli yönlerden (Lodos) kuvvetli ve yer yer kısa süreli kuvvetli fırtına (40-80 km/sa) şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Pazar akşam saatlerine kadar Kırşehir, Yozgat ve Nevşehir’de Pazartesi öğle saatlerine kadar Sivas ve Kayseri’nin doğusunda etkili olacağı tahmin ediliyor.

Cumartesi günü bölge genelinde mevsim normallerinin üzerinde olması beklenen hava sıcaklıklarının Pazar gününden itibaren yağışlarla beraber hissedilir derecede azalarak mevsim normalleri civarına düşmesi bekleniyor.

Bölgemizde yüksek kar örtüsü bulunan dik yamaçlarda çığ tehlikesi bulunmaktadır.

Bölgemizi etkilemesi beklenen yağışlı ve rüzgarlı havaya karşı dikkatli ve tedbirli olunması, Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün hazırlayacağı rapor ve uyarıların takip edilmesi önem arz etmektedir.” ifadelerine yer verildi.

Ayrıca çığ tehlikesi, görüş mesafesinde azalma, ulaşımda aksamalar, çatı uçması, ağaç veya direk devrilmesi ile soba ve doğalgaz kaynaklı zehirlenmelere karşı dikkatli olunması istendi.

Editör: Mehmet Günay