Nevşehir'de gazetecilik yapan kadınlar, sektördeki sorunlara dikkat çekmek ve çözüm yolları üretmek amacıyla Nevşehir Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyesi Selma Küçükgül'ün önderliğinde bir araya geldi.

Nevşehir Tabipler Odası yönetimi belli oldu Nevşehir Tabipler Odası yönetimi belli oldu

Selma Küçükgül, Ayşe Paslanmaz, Hilal Göktaş, Fatma Gedik, Mehtap Aydoğan, Merve Kalkan, Ravza Nur Baydemir ve Rukiye Aydın'ın katılımıyla gerçekleşen toplantıda, kadın gazetecilerin medya sektöründeki yeri ve önemi vurgulandı.

KADIN GAZETECİLERİN SESİ YÜKSELİYOR

Toplantıda, kadın gazetecilerin karşılaştıkları zorluklar ve fırsatlar ele alındı. Katılımcılar, medya sektöründe cinsiyet eşitliğinin sağlanmasının önemi üzerinde durarak, kadın gazetecilerin sesini daha yüksek çıkarabilmesi için neler yapılabileceğini tartıştı.

Gazeteci Küçükgül, “Bugün burada, Nevşehir'de, kadın gazeteciler olarak bir araya gelmemizin amacı, sadece bir arada olmak değil, aynı zamanda medya sektöründe karşılaştığımız zorluklara birlikte çözüm bulmak ve sesimizi daha güçlü bir şekilde duyurabilmektir. Hepimiz bu mesleği büyük bir tutkuyla yapıyoruz ve biliyoruz ki kadın olarak medya sektöründe yer almak, karşımıza hem zorluklar hem de büyük fırsatlar çıkarıyor." dedi.

Toplantıda kadın gazeteciler deneyimlerini paylaşarak, dayanışma adına fikir paylaşımında bulundu. 

Kaynak: HABER MERKEZİ