DSİ Kayseri Bölge Müdürü Okan Bal, 2023 Yılı Dördüncü İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı’nda kurumun Nevşehir’de yaptığı ve 2024 yılında yapacağı çalışmaları anlattı.

Toplantıda konuşan Bal, “DSİ 12. Bölge Müdürlüğü olarak Nevşehir ilimizde yirmi dört proje ve yaklaşık yüz elli milyon TL yatırım ödeneğiyle çalışmalarımızı sürdürmekteyiz.” dedi.

Gülşehir’de Kızılırmak ve Acıgöl’de Özdere çalışmalarını tamamladıklarını belirten Bal, Avanos Çalış kasabası Söpkin Deresi’nin bitme aşamasında olduğunu, merkez Kocaçay deresini tamamladıklarını ve geçici kabule hazır hale geleceğini söyledi.

NAR BELDESİNDE 2024’TE DE ÇALIŞMALAR SÜRECEK

Nar beldesindeki Karaağaç Deresi'ndeki çalışmaların devam ettiğini kaydeden Bal, “Yüzde elli oranında bir gerçekleşme sene sonuna kadar tamamlamayı amaçlıyoruz. Ondan sonra geri kalan kısmı da 2024 yılı sonuna doğru bitirmeyi planlıyoruz. Nar kasabası birinci kısım, ikinci kısım. Yani birinci kısım kapsamında projenin tamamını sığdıramadık keşfe. 2024 yılında ikinci kısmı da yatırım programına alacağız. 2024’te birinci kısım bitecek. 2024’ten sonra da ikinci kısım geri kalan Nar, Karaağaç üç dört tane dere var. Onların hepsinde ıslah çalışması tamamlanmış olacak.” ifadelerini kullandı.

SARIHIDIR PROJESİNDE SÖZLEŞME İMZALANACAK

Bal, “Sarıhıdır pompaş sulamamız TOKİ kapsamında büyük bir iş. 250 milyon TL yatırım bedeli var. Bunun da ihale süreci tamamlanma aşamasında önümüzdeki hafta gibi sözleşmesini imzalayacağız.” şeklinde konuştu.

NEVŞEHİR’İN SU PROBLEMİ ÇÖZÜLECEK

Nevşehir’in içme suyu projesinin önemli bir proje olduğunun altını çizen Bal, şöyle konuştu: “Nevşehir içme suyu önemli bir projemiz. 3 kısımdan oluşuyor. Bunların üçü de yatırım programında. İçme suyu arıtma tesisimiz günde elli bin metreküp suyu arıtacak bir tesis. 350 milyon TL'lik bir yatırım bedeli var bu işimizin.

Projeleri hazırlanıyor. 2024 yılında ihaleye çıkılacak. İshale hattı birinci kısım 10 kilometrelik ishale hattı. 2 depo, 2 terfi merkezinden oluşmakta. Strateji Bütçe Başkanlığı'ndan ihale iznini bekliyoruz. Gelir gelmez bu sene ihalesine çıkacağız. İshale hattı ikinci kısım. Bu da yatırım programımızda 20 kilometrelik iletim hattı. 4 depo, 4 terfi merkezinden oluşmakta. Projeleri hazırlanıyor. 2024 yılında ihaleye çıkılacak.”

Editör: İsmail Irmak