Türkiye Okçuluk Federasyonunun 2023 yılı faaliyet programında yer alan ve 2024 yılında Türkiye’yi temsil edecek milli sporcuları belirleyecek olan ilk 16 sporcunun mücadelesi Antalya’da yapılan madalya maçları ile sona erdi.

Nevşehir Gençlik ve Spor Kulübü adına katılan sporcu Helin Satıcı makaralı yay kategorisinde 41 puan alarak 6. sırada yer aldı.

İlk 8’de yer almayı başaran Satıcı elde ettiği başarıyla milli takım aday kadrosuna ve milli takım seçme yarışmasına gitmeye hak kazandı.

32 puanla 9’uncu olan Nevşehir Gençlik Spor Kulübü sporcusu Sudenaz Eke ise az bir farkla aday kadroya giremedi.

Nevşehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Okçuluk Antrenörü Yusuf Yazıcı, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “2024 Yılı Milli takım seçme yarışmasına katılan sporcularımızdan Helin Satıcı Milli takım aday kadrosuna girmeye ve mart ayında yapılacak olan milli takım seçme yarışmasına gitmeye hak kazanmıştır. Tebrik eder başarılarının devamını dileriz.” dedi.

İl Müdürü Muhsin Özdemir de, “Sporcumuz Helin Satıcı’nın Milli Takım Aday kampına davet edilmesi de bizleri ayrıca gururlandırdı. Sporcumuzun ailesini de tebrik ediyorum. İnşallah Milli Takım kadrosuna seçilerek Şanlı Bayrağımızı Ulusal ve Uluslararası müsabakalarda en iyi şekilde dalgalandıracaktır.” ifadelerine yer verdi. 

okculuk-2-1696920793okculuk-1

Editör: Ravza Nur Baydemir