Çevrim içi düzenlenen etkinliğe; NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, Rektör Yardımcısı ve Semra ve Vefa Küçük Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şahlan Öztürk, Nevşehir Devlet Hastanesi hemşireleri, üniversitenin akademik ve idare personeli ile öğrenciler katıldı.

Programın açılışında konuşan NEVÜ Rektör Yardımcısı ve Semra ve Vefa Küçük Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şahlan Öztürk, “Günümüzde yaşanan Covid-19 pandemisi ve yaşadığımız asrın felaketi olarak tanımlanan deprem hemşirelik mesleğinin önemini bir kez daha ortaya çıkardı. Sağlık ekibi içinde hemşireler gerek yoğun bakımlarda, gerek kliniklerde gerekse sahada hep en ön planda yer almaktadır” sözleri ile hemşirelik mesleğinin önemine değindi.

Açılışta konuşan NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin ise, “Biz Türkiye’nin önemli ve saygın sağlık bilimleri fakültelerinden birisine sahip bir üniversite olarak, Türk sağlık sistemi için de önemli hemşireler yetiştiriyoruz. Sağlık, eğitimle birlikte insanlık tarihinin en eski ve en önemli mesleklerinden birisi. Dolayısıyla bizim kültürümüzde de sağlıkla ilgili hizmetleri yürüten meslekler kutsal olarak kabul edilmiştir. Bu doğrultuda NEVÜ olarak, hemşire adayı öğrencilerimizin teorik eğitimlerinin yanı sıra uygulamalı eğitimlerini de en iyi şekilde almaları için Sağlık Bakanlığımız, hastanelerimiz ve ilgili birimlerle iş birliği yapıyoruz” diye konuştu.

Yapılan açılış konuşmalarının ardından davetli konuşmacıların yer aldığı programa geçildi.

Programa Nevşehir UMKE İl Sorumlusu Hemşire Hasan Doğan “UMKE Görevlisi Olarak Afet Deneyimi” başlıklı sunumu ile katıldı.

Konuşmasını UMKE’yi tanıtarak başlayan Doğan, 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremde bölgeye ulaşma aşamasından ve bölgedeki deneyimlerinden birçok kesit aktardı.

Doğan konuşmasını UMKE ekibi raporunda yer alan milli yas da ilan edilen bu gibi afetleri yeniden yaşanmamasıyla dileğiyle tamamladı.

Programa “Afetler ve Hemşirelik Yaklaşımı” başlıklı sunumu ile katılan Gazi Üniversitesi, Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sultan Ayaz Alkaya ise afeti tanımlayarak, afete hazırlıklı olmanın önemine vurgu yaptı.

Alkaya 2011 yılı Van depremi, 2020 yılı İzmir depremi ve bu yıl yaşanan 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depreminin etkilerinden söz etti.

Kayseri Şehir Hastanesi, Plastik Cerrahisi Kliniğinde sorumlu hemşire olarak görev yapan Hemşire Eda Dursun ise etkinliğe “Hastanede Çalışan Bir Hemşire Olarak Afet Deneyimi” başlıklı sunumu ile katıldı.

Moderatörlüğünü Dr. Öğretim Üyesi Şenay Şermet Kaya’nın yaptığı program, konuşmaların ve soru-cevap bölümünün ardından teşekkür belgelerinin sunulması ile sona erdi. HABER MERKEZİ

6-82

Editör: Mehmet Günay