NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin ve Jeomorfoloji Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. M. Hakan Yiğitbaşıoğlu’nun katılımıyla Rektörlük Makamında gerçekleştirilen protokol imza töreninde NEVÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mutluhan Akın ve Fen-Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölüm Başkanı Doç. Dr. Şenay Güngör de hazır bulundu.

NEVÜ’nün ihtisaslaşma konusu olan “Doğal ve Kültürel Miras Turizmi” kapsamında "Jeolojik Miras ve Jeoçeşitlilik" sloganıyla Jeomorfoloji Derneği ile Uluslararası Jeomorfologlar Birliği (International Association of Geomorphologists - IAG) tarafından 12-14 Eylül 2023 tarihlerinde NEVÜ’de düzenlenecek “IAG - Regional Conference on Geomorphology 2023 Cappadocia Türkiye” (https://rcg2023.info) bilimsel etkinliği başta olmak üzere ilerleyen süreçte yapılacak iş birliklerini de kapsayan protokole birlikte imza atan Rektör Prof. Dr. Semih Aktekin ve Başkan Prof. Dr. M. Hakan Yiğitbaşıoğlu, iki kurum arasında imzalanan İş Birliği ve Paydaş Protokolü’nün hayırlı olmasını diledi. 

PROTOKOLÜN AMAÇ VE KAPSAMI

Karşılıklı olarak imzalanmış olan bu işbirliği ve paydaş protokolü uyarınca Jeomorfoloji Derneği; ‘12-14 Eylül 2023 tarihlerinde Nevşehir'de yapılacak olan "Regional Conference on Geomorphology 2023 Cappadocia-Türkiye" başlıklı bilimsel toplantıyı organize etmek, internet ve sosyal medya ortamında tanıtım ve duyuruları yapmak,  organizasyonda yer alan kurumlar arası koordinasyonu sağlamakla yükümlü olurken, NEVÜ’nün yükümlülükleri 12-14 Eylül 2023 tarihlerinde Vali Şinasi Kuş Kültür ve Kongre Merkezi salonlarını ücretsiz olarak tahsis edilmesi, çağrılı konuşmacılara ve kongre düzenleme kuruluna 12-14 Eylül 2023 tarihlerinde Ürgüp Sebahat ve Erol Toksöz Uygulama Otelinde indirimli konaklama imkanı sağlanması, Ürgüp Sebahat ve Erol Toksöz Uygulama Otelinde konaklayan katılımcıların üniversite kampüsü ile kampüsten otele ulaşımının sağlanması amacıyla ücretsiz 1 araç temini,  katılımcılara verilecek öğle yemeği için Tafana Sosyal Tesisleri personel yemekhane alanının, akademik ve idari personel yemek saatleri dışında, personel ücreti ile ücretlendirilerek tahsis edilmesi, bu kapsamda NEVÜ Coğrafya Bölümü, Jeoloji Mühendisliği Bölümü, Coğrafi Bilgi Sistemleri ve Uzaktan Algılama Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Kapadokya Jeolojik Miras ve Kaya Oyma Yapıları Uygulama ve Araştırma Merkezi işbirliğinin sağlanması, NEVÜ’nün logosunun kongre afişlerinde kullanımının ve ilerleyen bilimsel etkinlik çalışmalarında iş birliğinin sağlanması’ şeklinde belirlendi.

JEOMORFOLOJİ DERNEĞİ (TURKİSH SOCİETY FOR GEOMORPHOLOGY / HTTP://JD.ORG.TR/TR)

Jeomorfoloji Derneği; Jeomorfoloji bilimini tanıtmak, gelişimine katkıda bulunmak, ilgi alanındaki konularla uğraşan kurum ve kuruluşlara jeomorfoloji eğitimi, bilimsel ve teknik yardımlarda bulunmak, mesleki tanınırlık ve yeterlilikleri geliştirme, ulusal ve uluslararası bilimsel, eğitsel, sosyal etkinlikler gerçekleştirmek, doğal kaynak, doğal miras, afetler, afet yönetimi, su yönetimi, havza yönetimi, arazi potansiyeli, planlama konularında ülke menfaatlerini gözeten mesleki ve bilimsel faaliyetlerde bulunma amacı ile kuruldu.

2-73-34-2