Nevşehir Hacı Berktaş Veli Üniversitesi Eğitimde Mükemmeliyet Uygulama ve Araştırma Merkezi (NEVEMM), Müdür Yardımcısı Arş. Gör. M. Talha Özalp, Müdür Doç. Dr. Davut Sarıtaş ve İhtisaslaşma Koordinatörü Arş. Gör. Ersoy Çarkıt tarafından hazırlanan "Öğretim Elemanlarının Eğitici Eğitimleri'ne Yönelik Görüşleri" isimli sözlü bildiriyle Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi tarafından düzenlenen Eğitimde Mükemmeliyet Araştırmaları Kongresi'ne katıldı.

NEVEMM tarafından hazırlanan bildiriyi kongrede sunan Özalp, NEVEMM'in eğitimde mükemmeliyete yönelik çalışmaları hakkında katılımcıları bilgilendirdi. Özalp, NEVEMM bünyesinde 2021 yılı başından beri Türkiye'nin farklı üniversitelerinde görev yapan ve alanında uzman 12 farklı eğitici tarafından Eğitici Farkındalık Eğitimleri düzenlendiğini ifade etti.

Özalp, bu eğitimlerin NEVÜ-NEVEMM YouTube kanalından canlı olarak yayınlandığını ve sonrasında kanala kayıt edildiğini de belirtti.

Bilgilendirmenin ardından "Öğretim Elemanlarının Eğitici Eğitimleri'ne Yönelik Görüşleri" isimli sözlü bildirinin sunuma geçen Özalp, NEVÜ öğretim elemanları ile yürütülen araştırma sonucunda öğretim elemanları için eğitici eğitimlerinin gerekli ve etkili olduğunu ve eğitici eğitimlerinin öğretim elamanlarının bilgilerini yenilemesine ve onlara farklı bakış açısı kazandırmasına yardımcı olduğunu ifade etti.

Editör: Alpaslan Körükcü