Eğitim Fakültesi Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Bengü Aksu Ataç, Dr. Tuba Baykara ve Dr. Serdar Tekin koordinesinde gerçekleştirilen çalışma kapsamında İngilizce dersliği tasarlayan öğrenciler, İngilizce dersinde kullanılacak materyalleri hazırlayarak, koridor ve bahçe duvarlarını İngilizce materyallerle donattı.

Projenin açılış törenine, NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, Avanos Kaymakamı Olgun Öner, İl Milli Eğitim Müdürü Memet Polat, Avanos İlçe Milli Eğitim Müdürü Salih Yıldız, Alaettin İlkokulu Müdürü Şenol Arslantürk, Eğitim Bir-Sen Nevşehir Şube Başkanı Harun Öcal, hayırseverler Uğur ve Hilal Aplak ile veliler ve öğrenciler katıldı.

Proje koordinatörü Dr. Tuba Baykara’nın projeyle ilgili bilgi verdiği açılış töreninde NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, Avanos İlçe Kaymakamı Olgun Öner ile İl Milli Eğitim Müdürü Memet Polat birer konuşma yaptı. NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin konuşmasında, Topluma Hizmet dersini üniversite ile dış paydaşlar arasındaki iş birliğini geliştirme bakımından bir fırsat olarak gördüklerini söyledi.

Uzun yıllar Milli Eğitim Bakanlığı’nda Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürü olarak görev yaptığına değinen Rektör Aktekin, “Bu tür faaliyetler öğrencilerimizin organizasyon, iş birliği, yaratıcılık becerilerini geliştirmesini ve öğrendiği teoriyi pratiğe çevirmesini sağlıyor. Bugün İngilizce Öğretmenliği Bölümü öğrencilerimizin hocalarımız koordinatörlüğünde yürüttüğü bu proje bunun güzel bir örneği” diye konuştu. Konuşmasının devamında eğitimin toplumsal yönüne de vurgu yapan Rektör Aktekin, “Üniversiteleri kampüsle sınırlı kurumlar olarak görmüyoruz. Bu durum çağdaşlaşmaya ve gelişmeye de aykırı. Öğrencilerimizin kampüs dışında da toplumun farklı kesimlerine dokunan bir takım faaliyetlerde yer almasını önemsiyoruz. Üniversiteler bu topluma kamu kaynaklarıyla hizmet veren kurumlardır ve kamuya hizmet üretmek zorundadır. Diğer yandan öğrenme sadece kitapla ve dersle sınırlı değil; koridor, bahçe, derslik her biri birer öğrenme alanı yani eğitimin bir parçası. Dolayısıyla değerli öğrencilerimizi ve hocalarımızı böyle bir proje hazırlayıp uyguladıkları için tebrik ediyorum” dedi.

Konuşmaların akabinde projenin destek ve yürütücülerine plaket takdim edilmesinin ardından Rektör Prof. Dr. Semih Aktekin, protokol üyeleri ve katılımcılar yeni yapılan dersliği gezerek yetkililerden bilgi aldı.

01 (17)01 (16)01 (15)01 (14)01 (13)01 (12)01 (11)-101 (10)-101 (9)-101 (8)-101 (7)-101 (6)-101 (5)-101 (4)-201 (3)-101 (2)-2