NEVÜ'nün YÖK tarafından “Doğal ve Kültürel Miras Turizmi” alanında ihtisaslaşma üniversitesi olarak belirlenmesiyle birlikte NEVÜ öğrencilerine yönelik Kapadokya bölgesinin kültürel ve doğal mirası hakkında birçok etkinlik düzenlenmeye devam ediliyor.

Bu kapsam OSD havuzuna eklenen “Kapadokya’nın Doğal ve Kültürel Mirası” adlı ders ile öğrenciler, Kapadokya’nın sahip olduğu doğal ve kültürel miras unsurlarını yerinde görüp öğrenme fırsatı buluyor.

NEVÜ’de “Uluslararası Çin Dili Günü” etkinliği düzenlendi NEVÜ’de “Uluslararası Çin Dili Günü” etkinliği düzenlendi

Turizm Fakültesi Öğr. Üyesi Doç. Dr. Ozan Atsız, Öğr. Gör. Hülya Ceylan ve Öğr. Gör. Filiz Yüksel’in vermiş olduğu OSD havuzundan Kapadokya’nın “Doğal ve Kültürel Mirası” adlı ders kapsamında Avanos’ta bulunan Kapadokya Yaşayan Miras Müzesi ve Güray Müze ziyaret edildi.

NEVÜ Kapadokya Araştırma ve Uygulama Merkezi (NEVKAM) tarafından kurulan Kapadokya Yaşayan Miras Müzesi’ni rehberler eşliğinde gezen öğrencilere içerisinde sergilenen Avanos halı ve kilimlerinin hikayesi, halk hekimliği uygulamaları, bölgenin evlilik adetleri, masal gibi miras unsurları hakkında bilgi verildi.

Daha sonra Güray Müze’de sergilenen kültürel unsurlar ziyaret edilerek gezi tamamlandı.

Kaynak: HABER MERKEZİ