NEVÜ Vali Şinasi Kuş Kültür ve Kongre Merkezi Fuaye Alanı’nda gerçekleştirilen atölye çalışmalarının açılışı, NEVÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mutluhan Akın tarafından yapıldı.

Üniversite olarak toplum temelli projeleri desteklediklerini belirten Rektör Yardımcısı Akın, günümüzde artan yaşam süresiyle birlikte yaşlılık olgusunun tekrardan tanımlandığına dikkat çekerek, yaşlıların sosyal yaşama katılımları ve yaşam kalitelerinin artırılmasına yönelik bu tür çalışmaların önemli olduğunu vurguladı.

NEVÜ-SHMYO Sağlık Bakım Hizmetleri Bölümü Yaşlı Bakım Programı öğrencilerinin TÜBİTAK 2209-A “Sağlık ve Aktif Yaşlanma Örneği: İki Kuşak Bir Arada Üniversite Eğitiminde" projesinin;  Proje Danışmanı ve NEVÜ-SHMYO Müdürü Doç. Dr. Kamuran Özdil,  Proje Yöneticisi Hatice Kodaş, proje ortakları NEVÜ öğrencileri Ayşegül Gümüştekin ve Berivan Zengin önderliğinde ilkinin tamamlandığı atölye çalışmasına, Avanos ilçesinden 13 yaşlı birey ve NEVÜ SHMYO öğrencilerinden toplam 10 öğrenci katıldı.

Yaşlı bireylerin aktivitelerinin kas iskelet sistemi üzerinde olumlu etkilerinin farkına varmaları amaçlanan ilk atölye çalışmasında yaşlılara, Doç. Dr. Kamuran Özdil tarafından sandalye egzersizi, ardından Öğretim Görevlisi Nurdan Demir tarafından makrome uygulaması yaptırıldı.

Yaşlı bireyler ve üniversite öğrencileri için kuşaklar arası dayanışma açısından örnek teşkil edeceği düşünülen projenin atölye çalışmasında yaşlılar ve üniversite öğrencileri bir araya gelerek kaliteli vakit geçirdiler.

Projenin sonraki yıllar için gelenekselleşerek üniversite, toplum ve nesiller arası dayanışma kapsamında uygulanacak örnek bir model oluşturması amaçlanan projenin ilk atölye çalışmasına yaşlılar yüksek motivasyonla katılarak proje hakkında olumlu görüş bildirdiler.

‘Sağlık ve Aktif Yaşlanma Örneği: İki Kuşak Bir Arada Üniversite Eğitiminde’ adlı TÜBİTAK Projesi, 8 Haziran 2023 tarihine kadar farklı atölye çalışmaları ile devam edecek. HABER MERKEZİ

1 (8)-31 (9) (1)

Editör: Mehmet Günay