NEVÜ Diş Hekimliği Fakültesi ve Uygulama Hastanesinin yeni binası için temel atma töreni düzenlendi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasının ardından tören başladı.

NEVÜ’de yapılan temel atma törenine, Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Süleyman Özgün ve Emre Çalışkan, Nevşehir Belediye Başkanı Mehmet Savran, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Bahittin Murat Yakın, İl Emniyet Müdürü Ali Loğoğlu, AK Parti İl Başkanı Ali Kemikkıran, Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Sekreteri ve Nevşehir Gazeteciler Cemiyeti (NGC) Başkanı Bayram Ekici ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Diş Hekimliği Fakültesi ve Uygulama Hastanesi toplamda 13 bin 500 metre kare alana yapılacak ve yaklaşık 20 ay gibi bir sürede tamamlanacak.

IMG_0044

“ÜNİVERSİTE 23 BİN ÖĞRENCİYE EĞİTİM VEREN DEV BİR TESİS”

Vali Becel, Anadolu irfanının ve aydınlanmasının önemli temsilcilerinden biri olan Hacı Bektaş Veli'nin ismini taşıyan üniversitede bu ilim yuvasında yeni bir binanın kazandırılmasının mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Hacı Bektaş Veli öğretisinin en başına bilimi ilimi koyduğunu hatırlatan Vali Becel, “ ‘Yolumuz, ilim, irfan, insanlık sevgisi’ üzerine kurulmuştur diyerek de bu öğretisini yüzyıllar öncesinde belirlemiş ve hala günümüze ışı olmakta halen günümüzü aydınlatmaktadır. Üniversite yerleşkesi, devlet, millet, iş birliğinin en güzel örneklerinden biri tabii ki her işte olduğu gibi hiçbir iş kolay meydana gelmiyor. Sancılı süreçler yaşıyor. Buradaki üniversitenin kurulması da 2007 yılında Turizm Fakültesi olarak başlayan hikâye. Bugün 10 fakültesi, 4 meslek Yüksekokulu olan, aynı zamanda 2 Yüksekokulu, 4 Enstitüsü olan 23 bin öğrenciye eğitim veren dev bir eğitim tesisine dönüşmüş durumda.” şeklinde konuştu.

“NEVŞEHİR ÜNİVERSİTE KENTİ”

“Nevşehir bir turizm kenti olmanın ötesinde üniversiteyle beraber aslında bir üniversite kenti olduğunu da ispatlamış durumda” diyen Vali Becel şunları söyledi, “ Sadece Nevşehir Üniversitesi değil, Aynı zamanda Kapadokya Üniversitesi.  310 bin nüfuslu bir şehirde 30 bine yakın üniversite gençliğine ev sahipliği yapmanın mutluluğunu ve gururunu yaşıyor. Bu hedef çok daha ileri noktalara hep beraber gidecek inşallah. Rahmetli valimizin koordinasyonunda ama en büyük hizmeti tabii ki Nevşehirli hemşehrilerimiz, Nevşehirli iş adamlarımız yaptılar. Nevşehir Üniversitesi Yaptırma ve Yaşatma vakfını kurmak suretiyle hayırseverlerimizden toplamış oldukları desteklerle kampüsü gezdiğinizde her bir binanın üzerinde Nevşehirli bir hemşehrimizin adını görmenin gururunu yaşıyoruz. Aslında bu Nevşehir vefasının Aynı zamanda Nevşehir yardımseverliğinin de önemli bir göstergesi.”

IMG_0036

“AYAĞIMIZIN TOZUYLA İLK TEMEL ATMA TÖRENİNE GELDİK”

Milletvekili Özgün, Diş Hekimliği Fakültesi açıldıktan sonra akademik kadro dizayn noktasında rektörlükle beraber siyaseten vekillerle beraber güzel bir kadroyla dizeceğini belirtti.                

Özgün, “Tabii Nevşehir'in üniversite olma yılları çok geçmişten başlayan bir yıl. Burada rahmetli Şinasi Kuş Valimizi rahmetle anıyoruz. İstanbul iş adamımız Avni İncekara'yı da ben buradan rahmetle anmak istiyorum, çünkü onun da çok emeği var burada. Aynı zamanda İstanbullu iş adamlarımızın da çok emekleri var. Üniversite Vakfımızın çok emeği var saygıdeğer bizim Nevşehir’imizin hayırsever iş adamlarının da çok emeği var. Allah izin verirse ayağımızın tozuyla ilk temel atma törenine geldik. Rabb'im bereketlendirsin diyoruz. Devamı da gelir inşallah.”

IMG_0026

“BÜTÜN DİŞ HEKİMLİĞİ BRANŞLARINI İÇERİSİNDE BULUNDURAN BİR HASTANE”

Milletvekili Çalışkan, mazbatasını aldıktan sonra yaptığı ilk resmi açılışın olduğunu söyledi.

Çalışkan, “13 bin 500 metrekare inşaat alanı üzerindeki bu bir diş hastanesi için oldukça geniş bir alan. 8 polikliniği birimi sterilizasyon birimi seksen dokuz farklı üniteyle 1 mahkum kliniği, 4 derslik, ameliyathanesiyle, konferans salonuyla, 4 yataklı servisiyle gerçekten Nevşehir’imize hizmet edecek olan büyük bir derslik, büyük bir okul ve büyük bir hastane. Ağız diş ve çene cerrahisi olacak. İçerisinde inşallah ağız diş, çene radyolojisi, radyolojik bütün ekipmanlarını da daha önce seçim sürecinde yaptırmış olduğumuz çalışmada buradaki ziyaretimizde gördük. Bütün radyolojik ekipmanları da haiz olan, sahip olan bir hastane burası. endodontisi, ortodontisi bütün diş hekimliği branşlarını içerisinde bulunduran bir hastanemiz.” dedi.

“HEM NEVŞEHİR’E HEM CİVAR İLLERE HİZMET EDECEK”

Çalışkan konuşmasına şöyle devam etti, “Sağlık turizmi noktasında turizmin başkenti olan Nevşehir'imizde hem sağlık turizmi hem de turistin sağlığı noktasında çalışmalara inşallah öncülük edecek bir hastane olacak. Allah'ın izniyle sağlık yatırımlarımıza Türkiye yüz yılı dediğimiz sağlık yatırımlarımıza inşallah bu hafta sonu yapılacak olan ikinci tur seçimlerinde Sayın Cumhurbaşkanımızı yeniden seçmiş olarak ülkemize yatırımlar yapmış olmaya, yapmaya devam edeceğiz.”

IMG_0008

“HER ALANDA GELİŞEN BÜYÜYEN TÜRKİYE VAR”

Başkan Savran, bu ülkenin en nadide şehirlerinden biri olan Kapadokya'nın merkezi Nevşehir'in gelişime ayak uydurmaya ve bu gelişimi de yakalamaya çalıştığını belirtti.

Savran, “Büyüyen gelişen Türkiye'de büyüyen gelişen bir Nevşehir için daha önce olduğu gibi bundan sonrada çalışmaya üretmeye devam edeceğiz. Bu uğur da bu hedefe yönelik herkes bizim dostumuz arkadaşımız bu işleri yapacak olan herkesin de emrindeyiz. Diş Hekimliği Fakültesi Nevşehir’imize hayırlı olmasını diliyorum. Türkiye yüzyılı başlıyor derken Nevşehir Yüzyılı başlıyor derken şaka yapmadığımızı da bir gün göstereceğiz.” İfadelerine yer verdi.

IMG_9990

 “SAĞLIK TURİZMİNE BÜYÜK KATKI SAĞLAYACAK”

Rektör Aktekin, iki yıl önce ‘Doğal ve Kültürel Miras Turizmi’ alanında ihtisas üniversitesi unvanı aldıklarını söyledi.

Diş Hekimliği Fakültesi ve Uygulama Hastanesi projesinin de bu kapsamda değerlendirilerek şehrin ve bölgenin Sağlık Turizmine de büyük katkılar sunacağını düşündüğünü aktaran Aktekin, “Bugün temel atma törenini gerçekleştireceğimiz NEVÜ Diş Hekimliği Fakültesi ve Uygulama Hastanesi 4 bin 500 metrekare alanı Diş Hekimliği Fakültesi Eğitim Bloğu ve 9 bin metrekare ise Diş Hastanesi olmak üzere toplam 13 bin 500 metrekare olacak şekilde tamamlanacaktır. Eğitim Bloğu kısmında konferans salonu, öğrencilerimiz için derslikler, uygulama laboratuvarları ile akademik ve idari personellerimiz için çalışma ofisleri yer alacaktır.” diye konuştu.

“GÜN İÇİNDE 500 HASTAYA HİZMET VERECEK”

Aktekin konuşmasına şöyle devam etti, “13 bin 500 metrekarelik alanının 9 bin metrekaresini kapsayacak olan ve içerisinde 89 diş ünitesi, 8 yatak kapasitesi, 8 Anabilim Dalı Başkanlığı, nöbet polikliniği, lokal ameliyathane ve yataklı servis ile modern teknolojinin tüm imkanlarının yer alacağı Uygulama Hastanesi kısmında ise gün içerisinde 500 hastaya alanında uzman bir ekiple sadece nicelik değil nitelik yönünden de kaliteli ağız ve diş sağlığı hizmeti verilecektir.”

Konuşmaların ardından protokol üyeleri ve katılımcılar temel atmayı başlatmak için butona bastı. HABER: MEHMET GÜNAY

IMG_0074

IMG_0021

Editör: Mehmet Günay