Eğitim Fakültesi Şehit Eren Bülbül Konferans Salonu'nda düzenlenen etkinliğe, Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Şeyhmus Aydoğdu, NEVÜ akademik ve idari personeli ile öğrenciler katıldı.

NEVÜ Eğitim Fakültesi Fen Bilgisi Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Emel Atlı tarafından düzenlenen ve Biyoloji Öğretmeni Dr. Kurtuluş Atlı tarafından gerçekleştirilen seminerde, doğa yoksunluğunun etkileri, giderilme yöntemleri ile öğretmenlere, öğretmen adaylarına mesleki tavsiyeler konuşuldu.

sunumda doğa yoksunluğunun nedenleri ve sonuçları ile ilgili bilgiler veren Atlı, “Doğa yoksunluğu içinde yaşadığımız dönemdeki teknolojik gelişmelerle başa baş ilgilidir. Teknolojiyi tamamen reddetmemekle birlikte bunun doğa eğitimine bütünleştirilmesi sağlanmalıdır. Ayrıca okullardaki tüm derslerin doğa eğitimi temeli olarak işlenmesi mümkündür. Bu sayede hem dersler daha eğlenceli hem de daha akılda kalıcı olacaktır. Doğanın sağaltıcı etkilerinin de unutulmaması gerekir. Her yönü ile derslerle bütünleştirilmiş bir doğa yaklaşımı doğayı anlayan, koruyan ve derslerin günlük hayatla ilgisini kurabilen nesillerin yetiştirilmesi açısından büyük bir gerekliliktir” diye konuştu.

Soru- cevap bölümü ile devam eden seminerin sonunda Dekan Yardımcısı Aydoğdu Atlı’ya teşekkür belgesi verdi.

Editör: Mehmet Günay