NEVÜ Vali Şinasi Kuş Kültür ve Kongre Merkezi Karavezir Salonunda düzenlenen programa; Rektör Prof. Dr. Semih Aktekin, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Özlem Fındık, Prof. Dr. Mutluhan Akın ve Prof. Dr. Şahlan Öztürk, Rektör Danışmanları Prof. Dr. Seydi Battal Gazi Karakoç ve Prof. Dr. Adem Çatak, üniversitenin akademik ve idari personeli ile öğrenciler katıldı.

Programın açılışında konuşan NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin “Doğal ve Kültürel Miras Turizmi” alanında ihtisaslaşan üniversite olarak, eğitim-öğretim faaliyetlerinin yanı sıra Araştırma-Geliştirme (Ar-Ge)  projeleri ile her türlü yayınları önemsediklerini ve desteklediklerini söyledi.

Aktekin, “Devletimizin ve Yüksek Öğretim Kurulumuzun (YÖK) üniversitelerden önemli beklentileri bulunmakta ve biz de Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi olarak bu beklentiler ve stratejik hedeflerimiz doğrultusunda birçok başarılı proje ve çalışmayı gerçekleştirmiş olmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Göreve geldiğimiz günden bugüne siz değerli akademisyenlerimizin eğitim-öğretim faaliyetlerinin yansıra ulusal ve uluslararası düzeyde Ar-Ge çalışmalarını da en etkin ve verimli şekilde destekledik, desteklemeye devam ediyoruz.

Bu kapsamda da gerek Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından, gerekse üniversitemiz bünyesinde faaliyet gösteren Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimimiz, İhtisaslaşma Koordinatörlüğümüz ve Kapadokya Teknopark bünyesinde faaliyette bulunan Teknoloji Transfer Ofisimiz aracılığı ile proje fikri arayışında olan, bir proje fikrine sahip olan ve hangi proje desteğine başvuracağına karar verememiş olan, proje hazırlayan ve proje önerisi üzerinde destek ihtiyacı olan, projesi reddedilmiş ve revizyon yapmak isteyen, patent başvurusu yapmak isteyen, projesine ortak arayan kısacası proje ve patent konularında destek ihtiyacı olan tüm akademisyenlerimize ve öğrencilerimize birebir destekler sunuyoruz.

Üniversite olarak burada en önemli amaçlarımızdan bir tanesi de yürütülen akademik çalışmaların toplum yararına ekonomik değerlere dönüşmesini sağlayacak, bilimsel ilerlemeye katkı sunacak düzeyde olmalarını temin etmek ve araştırmaların sayı ve kalitesini artırmaktır.

Bu vesileyle 2023 yılında en çok atıf alan,  uluslararası indeksli dergilerde en çok yayın yapan, en çok BAP projesi yürüten, TÜBİTAK projesi tamamlayan araştırmacılarımızı ve en çok sınai mülkiyet başvurusu yapan tüm araştırmacılarımızı şahsım ve üniversitem adına bir kez daha tebrik ediyor, başarılı çalışmalarının artarak devam etmesini temenni ediyorum” diye konuştu.

TÜBİTAK Bölge Finalinde öğrenciler gururlandırmaya devam ediyor TÜBİTAK Bölge Finalinde öğrenciler gururlandırmaya devam ediyor

Rektör Aktekin’in konuşmalarının ardından Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mutluhan Akın üniversitenin güncel proje durumu ve 2024 yılı çalışma planı, Teknoloji Transfer Ofisi Uzmanı Öğr. Gör. Ekrem Aydın TÜBİTAK destekleri ve Eğitim Fakültesi Fakülte Sekreteri Halil Güvenç BAP ve İhtisaslaşma Proje destekleri hakkında bilgilendirme sunumunda bulundu.

Program, Rektör Prof. Dr. Semih Aktekin’in akademisyenlere teşekkür belgelerini vermeleri ve toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.1 (28)

Kaynak: BÜLTEN