Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından organize edilen ve NEVÜ Spor Merkezi’nde gerçekleştirilen erkekler grubunda; NEVÜ, Abant İzzet Baysal Üniversitesi, Eskişehir Teknik Üniversitesi, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi, Erciyes Üniversitesi ve Selçuk Üniversitesi ile kadınlarda ise; Erciyes Üniversitesi, NEVÜ, Abant İzzet Baysal Üniversitesi, Eskişehir Teknik Üniversitesi, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi ve Selçuk Üniversitesi takımlarının katıldığı ÜNİLİG basketbol bölgesel lig müsabakaları, oynanan final maçlarıyla tamamlandı.

Müsabakalara katılan tüm takımlar ile final maçı sonunda bir üst lige yükselen takımları ve yöneticilerini tebrik eden Rektör Aktekin, üniversite olarak böyle önemli bir sportif etkinliğe ev sahipliği yapmaktan büyük onur duyduklarını belirtti.

Aktekin, “NEVÜ olarak Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından organize edilen ve ülkemizin farklı üniversitelerinden müsabakalara katılan siz değerli sporcularımızı öncelikle üniversitemizde ağırlamaktan büyük onur duyduğumuzu belirtmek istiyorum. Üniversitemiz ulusal ve uluslararası basketbol, tenis, futbol,  tırmanış,  voleybol, masa tenisi ve hentbol gibi daha birçok alanda farklı sportif faaliyetlerin gerçekleştirildiği gelişmiş fiziki imkanlara sahip bir üniversite. Bununla birlikte Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından ‘Doğal ve Kültürel Miras Turizmi' alanında ihtisaslaşan üniversitemizde özellikle eğitim gören tüm öğrencilerimizin bilimsel, kültürel ve sportif etkinlikler içerisinde yer almasına ve kendilerini geliştirmelerine büyük önem veren bir üniversiteyiz. Öğrenci odaklı eğitim sistemimizle birlikte öğrencilerimizin kendilerini her alanda geliştirebilmeleri için tüm akademik ve idari birimlerimizle öğrencilerimizin yararlanabileceği faaliyetler gerçekleştirmeye de özen gösteriyoruz. Ben bu vesileyle müsabakaların düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederken, müsabakalara katılan tüm üniversite takımları ve final maçında dereceye giren takımları kutluyorum” diye konuştu.

Oynan karşılaşmalar sonunda erkeklerde Eskişehir Teknik Üniversitesi birinci, Erciyes Üniversitesi ikinci ve Kütahya Dumlupınar Üniversitesi ise üçüncü, bayanlarda ise Kütahya Dumlupınar Üniversitesi birinci, Eskişehir Teknik Üniversitesi ikinci ve Erciyes Üniversitesi üçüncü oldu.

Final Maçı sonunda erkekler kategorisinde birinci olan Eskişehir Teknik Üniversitesi Erkek Basketbol Takımı’na kupa ve madalyalarını Rektör Aktekin, ikinci olan Erciyes Üniversitesi Basketbol Takımına ise kupa ve madalyalarını Nevşehir Gençlik ve Spor İl Müdürü Muhsin Özdemir verdi.

03-1

04-1

10-5

Editör: Mehmet Günay