NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından organize edilen ve NEVÜ Spor Merkezi’nde 19-23 Aralık tarihlerinde gerçekleştirilecek olan ÜNİLİG Basketbol Bölgesel Lig Müsabakalarına katılan üniversite takımlarına başarı diledi.

Rektör Aktekin, “YÖK tarafından ‘Doğal ve Kültürel Miras Turizmi' alanında ihtisaslaşan, eğitim ve akademik çalışmalarla birlikte bulunduğu şehrin sahip olduğu doğal ve kültürel değerlerine sahip çıkan üniversite olarak sosyo-kültürel etkinliklere büyük önem veren bir üniversiteyiz.  Bu kapsamda basketbol, tenis, futbol,  tırmanış,  voleybol, masa tenisi ve hentbol gibi daha birçok alanda ulusal ve uluslararası farklı sportif faaliyetlerin gerçekleştirildiği alt yapıya sahip de bir üniversiteyiz. Bugün ise Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi olarak Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından organize edilen ve ülkemizin farklı üniversitelerinden kadın ve erkek basketbol takımlarının karşılaşacağı Üniversiteler Süper Ligi Basketbol Bölgesel Lig Müsabakalarına ev sahipliği yapıyoruz.  Ben bu vesileyle müsabakaların düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederken, müsabakalara katılan tüm üniversite takımlarına da başarılar diliyorum” dedi.

19-23 Aralık 2022 tarihlerinde oynanacak karşılaşmalar sonunda iki takımının bir üst lige yükseleceği müsabakalara katılan üniversite takımları ise şu şekilde:

ERKEKLER GRUBUNDA:

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi

Abant İzzet Baysal Üniversitesi

Eskişehir Teknik Üniversitesi

Dumlupınar Üniversitesi

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi

Erciyes Üniversitesi

Selçuk Üniversitesi

KADINLAR GRUBUNDA:

Erciyes Üniversitesi

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi

Abant İzzet Baysal Üniversitesi

Eskişehir Teknik Üniversitesi

Dumlupınar Üniversitesi

Selçuk Üniversitesi

Editör: Alpaslan Körükcü