Nevşehirli Âlimler Sempozyumu sona erdi Nevşehirli Âlimler Sempozyumu sona erdi

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) öğrencileri, ‘TÜBİTAK BİDEB 2209-A’ kapsamında desteklenmeye hak kazanan 45 proje ile büyük bir başarıya imza attı.

Projeleri desteklenmeye hak kazanan öğrencileri ve akademik danışmanlık sağlayan araştırmacıları tebrik eden NEVÜ Rektörü ve Kapadokya Teknopark Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Semih Aktekin Aktekin, “Üniversite olarak lisans ve ön lisans öğrencilerini araştırmaya teşvik etmek ve proje yazımına adapte olmalarını sağlamak adına lisans desteklerine büyük önem veriyoruz. Bu kapsamda üniversite öğrencilerinin proje bilinci kazanması ve üniversitenin gelişiminin yanı sıra mezunların yetkinliklerinin de artmasını sağlıyoruz. Proje çağrı dönemi süresince Kapadokya Teknopark ve Teknoloji Transfer Ofisimiz çağrı tanıtımı ve proje hazırlama eğitimi programları gerçekleştirdi. Eğitimler ile birlikte proje kabul sayılarımız yıldan yıla artış göstermektedir.” dedi.

“DESTEK KABUL ORANIMIZ YÜZDE 58 OLDU”

‘TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı’ 2023 yılı 2. dönemi sonuçlarına göre NEVÜ’lü 78 öğrencinin proje hazırlayarak başvuru yaptığını belirten Aktekin, “Bu başvurular arasından 45 öğrencimizin başvurusu destek almaya hak kazanırken, destek kabul oranımız ise yüzde 58 oldu. Yeni dönemde de çalışmalarını hız kesmeden devam eden Kapadokya Teknopark ve Teknoloji Transfer Ofisimiz, talebe göre TÜBİTAK 2209 eğitimlerini sürdürecektir. Yeni dönem başvurularında tüm öğrenci arkadaşları programlara başvuru yapmaya davet ediyorum. Destek almaya hak kazanmış bütün öğrencilerimizi ve akademik danışmanlık sağlayan bütün araştırmacılarımızı tekrar tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum” diye konuştu.

NEVÜ TÜBİTAK 2209 2023 Yılı 2. Dönem Kabul Dağılımı

Fakülte/Meslek Yüksekokulu

Desteklenmeye Hak Kazanan Proje Sayısı

Avanos Güzel Sanatlar Meslek Yüksekokulu

4

Diş Hekimliği Fakültesi

1

Eğitim Fakültesi

4

Fen-Edebiyat Fakültesi

8

Hacıbektaş Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu

1

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi

4

Kozaklı Meslek Yüksekokulu

2

Mühendislik-Mimarlık Fakültesi

9

Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu

10

Semra ve Vefa Küçük Sağlık Bilimleri Fakültesi

2

Kaynak: HABER MERKEZİ