NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, “Öncelikle merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan ve bölgedeki 10 ilimizi de etkileyen büyük deprem silsilesinde hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza bir kez daha Cenabı Allah’tan rahmet ve yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum.

Tüm ülke genelinde olduğu gibi Nevşehir Valiliğimiz tarafından ‘Haydi Nevşehir Birlik Olma Vakti’ ismi ile depremzedelere yardım amacıyla başlatılan kampanyaya biz de üniversite olarak ilk günden itibaren destek vermeye başladık. Bu kapsamda üniversitemiz Merkez Kampüste bulunan Spor Merkezinde Rektörlüğümüz koordinesinde ‘Yardım Malzemeleri Toplama Merkezi” oluşturarak yardımda bulunmak isteyen üniversitemiz akademik ve idari personelimiz başta olmak üzere tüm gönüllü öğrencilerimiz ile vatandaşlarımıza çağrıda bulunmuştuk. Bu çağrımıza sağ olsun toplumumuzun her kesiminden de destek gelmeye başladı.

Diğer taraftan üniversite olarak oluşturduğumuz Yardım Malzemeleri Toplama Merkezimiz aracıyla yardım kampanyamız devam etmekte olup, isteyen herkes buraya müracaat ederek destek verebilirler” diye konuştu.

Rektör Aktekin Nevşehir Valiliği AFAD onay ve koordinesinde başlattıkları kampanya kapsamında bağışlanan yardım malzemelerinin sınıflandırılarak Nevşehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı Damat İbrahim Paşa Kapalı Spor Salonuna hızlı şekilde ulaştırmaya devam ettiklerini sözlerine ekledi.

5-273-502-731-183