Binali Yıldırım’ın eşi Semiha Yıldırım himayesinde Kızılay tarafından başlatılan "81 il 81 anaokulu projesi" kapsamında Yıldırım ailesinin katkılarıyla yapılan Öğretmen Semiha Yıldırım Kızılay Anaokulunun açılışı gerçekleştirildi.

Açılışa, Nevşehir Valisi Ali Fidan, Nevşehir Belediye Başkanı Mehmet Savran, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Semih Aktekin, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Bahittin Murat Yakın, İl Emniyet Müdürü Ali Loğoğlu, Türk Kızılay Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Ramazan Saygılı, AK Parti İl Başkanı Ali Kemikkıran, MHP İl Başkanı Adnan Doğu, Yıldırım'ın eşi Semiha Yıldırım, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Öğretmen Semiha Yıldırım Kızılay Anaokulunun açılışı gerçekleştirildi (6)

“İNSANA YAPACAĞINIZ YATIRIMIN SÜRESİ YOK”

Açılış töreninde konuşan Binali Yıldırım, 81 il 81 anaokulu projesinin 2016 yılında başbakanlığı sırasında Kızılay İstanbul Şubesiyle birlikte geliştirilen bir proje olduğunu, projeye Kızılay Genel Merkezinin de sahip çıktığını ve ilerleyen süreçte Kızılay amblemiyle Semiha Yıldırım’ın himayelerinde başlatıldığını söyledi.

Anaokulu meselesinin basit bir mesele olmadığını ifade eden Yıldırım, “Bizim zamanımızda anaokulu filan yoktu. Üstelik ilk üç sınıf beraber okurduk.  AK Parti iktidara geldi. 2003’te en büyük bütçe, savunma bütçesiydi ama bunu tersine çevirdik. Dedik ki bütçeden aslan payını eğitim alacak. Çünkü taşa, toprağa yapacağınız yatırımın miadı 40 sene, 50 sene bilemedin 100 sene. Ama insana yapacağınız yatırımın süresi yok. İlahinahiye bir yatırım. Ülkeler için de, milletler için de gittikçe değeri artan en büyük kazanç. Milli Eğitim Bakanlığı'nın bütçesi bir numara ve halen bu gelenek devam ediyor.” diye belirtti.

“SON 20 YILDA DERSLİK SAYIMIZI YÜZDE 100’E YAKIN ARTIRDIK”

Son 20 yıl içerisinde ülke genelinde derslik sayısını yüzde 100’e yakın artırdıklarını aktaran Binali Yıldırım, “76 üniversiteden 209 üniversiteye çıktık. Bizim 20 milyon okula giden öğrencimiz var. Yani dünyadaki 60 ülkenin nüfusundan fazla bizim öğrencimiz. Genç nüfusumuz var, yetenekli insan kabiliyetimiz var. Ne kadar yatırım yaparsak hak ediyor. Onun için 12 yıl boyunca bakanlık yaptık. Buraları karış karış biliriz.” dedi.

Yıldırım konuşmasına şöyle devam etti: “Dünyanın en büyük projelerini Cumhurbaşkanımızın liderliğinde başarıyla yapmak nasip oldu. Dünyanın en uzun köprüsü Çanakkale Köprüsü, en geniş demir yolunda olan köprü Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Osmangazi Köprüsü, Ankara, Nevşehir, Aksaray, Adana otoyolu, Niğde otoyolu efendim daha birçok eser. O eserlerin açılışında tabii ki heyecan duyuyorum. Ama şöyle yavrularımız için yaptığımız bu okulların açılışında duyduğum heyecan onlardan daha fazla.”

Öğretmen Semiha Yıldırım Kızılay Anaokulunun açılışı gerçekleştirildi (2)

“EĞİTİME YAPILAN YATIRIM AYDINLIK GELECEĞE YAPILAN YATIRIMDIR”

Yatırımların en güzelinin eğitime ve çocuklara yapılan yatırım olduğunu söyleyen Vali Fidan da konuşmasında, “Eğitime yapılan yatırım aynı zamanda ülkemizin aydınlık geleceğine yapılan yatırımdır. İnancımıza göre, eğitime yapılan yatırım tükenmeyen bir iyilik kapısı, sevabı kıyamete kadar devam edecek olan sadakayı cariyedir. Çocuklarımızı, gençlerimizi en güzel şekilde eğitmek, çağın gerektirdiği nitelikli ve donanımlı insan gücüne sahip olabilmek için yoğun bir gayretin içerisindeyiz.  İnanıyoruz ki, bu okulda eğitim hayatına başlayacak yüzlerce, binlerce çocuğumuz, fedakâr öğretmenlerimizin ellerinde yetişerek, gelecekte ülkemize ve milletimize hayırlı hizmetlerde bulunacak, Türkiye Cumhuriyeti’ni 2’nci yüzyılında her alanda daha da ileriye taşıyacaklardır.” diye kaydetti.

Bugünü anlamlı kılan bir başka bir konunun da, öğretmenlik mesleğini yıllarca icra etmiş olan Semiha Yıldırım’ın isminin okula verilmesi olduğuna değinen Fidan, “Öğretmen Semiha Yıldırım” ismi bu okulda nesiller boyunca yaşayacak ve her daim hayırla anılacaktır.” dedi.

Öğretmen Semiha Yıldırım Kızılay Anaokulunun açılışı gerçekleştirildi (4)

“YENİ NESİLLERE KALİTELİ BİR EĞİTİM VEREBİLMEK ADINA ÇALIŞIYORUZ”

Milletvekili Özgün de, “İlk emri “Oku!” olan bir dinin mensupları olarak öğrenmenin ve öğretmenlerimizin değerini çok iyi bilmekteyiz. Yeni nesillere daha nitelikli ve kaliteli bir eğitim verebilmek adına çalışıyoruz. Bu çalışmalar kapsamında son 20 yılda şehrimizde 136 okul ve 1310 dersliğin yapımını tamamlayarak çocuklarımızın ve kıymetli öğretmenlerimizin hizmetine hazır hale getirmiş bulunmaktayız.” diye konuşarak eğitime verilen önemi vurguladı.

Öğretmen Semiha Yıldırım Kızılay Anaokulunun açılışı gerçekleştirildi (1)

 “NEVŞEHİR’İMİZE BİR ESER DAHA BEKLİYORUZ”

Başkan Savran ise, bugünün 24 Kasım olması itibariyle Nevşehir'de çok önemli bir gün olduğunu belirterek, “Öğretmenler Günü'nde sayın hanımefendi Semiha Yıldırım’ın ismini yaşatacak olan bir anaokulunu öğretmenler gününde açmanın gururunu yaşıyoruz. 81 ilde yapılan 81 anaokuluna çok teşekkür ediyoruz ama bizim bir ayrıcalığımız oldu. Sizin gibi değerli bir öğretmenimizin ismini taşıyacak.” ifadesini kullandı.

Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından Yıldırım ve protokol üyeleri sınıfları dolaşarak öğrencilere hediye dağıttı.

Vali Fidan’dan şehit ailesine taziye ziyareti Vali Fidan’dan şehit ailesine taziye ziyareti

Son olarak okulun kış bahçesinde fidan dikimi yapıldı.

Öğretmen Semiha Yıldırım Kızılay Anaokulunun açılışı gerçekleştirildi (3)

Öğretmen Semiha Yıldırım Kızılay Anaokulunun açılışı gerçekleştirildi (8)

Öğretmen Semiha Yıldırım Kızılay Anaokulunun açılışı gerçekleştirildi (5)

Öğretmen Semiha Yıldırım Kızılay Anaokulunun açılışı gerçekleştirildi (7)

Kaynak: RAVZA NUR BAYDEMİR