Avanos Taş Köprüsünün yapım ihalesiyle ilgili basın açıklaması yapan AK Parti Avanos İlçe Başkanı Ömer Önal, “İlçemiz için tarihi öneme sahip Taş Köprümüzün yeniden yapım ihalesi tamamlanmıştır. Hepimizin uzun süredir beklediği bu haber nihayet somutlaşmıştır. Projenin Avanos’umuza, siz değerli hemşerilerimize hayırlı olmasını diliyorum. Ayrıca bu gelişmenin AK Parti İlçe Başkanlığım dönemimde gerçekleşmesi gurur vericidir.” dedi.

“HIZLANDIRMAK İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ”

Projenin hızlandırılması için gayret göstereceklerini kaydeden Önal, “Geçmiş dönem Belediye Başkanı İsmet İnce döneminde proje ve yazışma süreci başlayan, sonrasında da Nevşehir 27. Dönem Milletvekilimiz Yücel Menekşe ve İl Başkanımız Ali Kemikkıran’ın yoğun çabaları ile yeniden başlatılan köprümüzün ihale süreci tamamlanmıştır. İhale şartlarına göre yaklaşık 2 buçuk yıl sürmesi planlanan yapım işinin hızlandırılması için elimizden geleni yapacağız, var gücümüzle çalışacağız.” diye konuştu.

“TAMAMEN DEVLET YATIRIMIYLA YAPILACAK”

Projenin tamamen devlet yatırımıyla yapılacağını vurgulayan Önal, şöyle konuştu: “Tamamen devlet yatırımı olarak yapılacak ve bedeli devletimiz tarafından karşılanacak olan yeni Taş Köprümüz güzel Avanos’umuza hayırlı olsun. Bu süreçte emeği geçen Ulaştırma ve Altyapı Bakanımıza, Karayolları Genel Müdürümüze, Milletvekillerimiz Yücel Menekşe ve Mustafa Açıkgöz’e, İl Başkanımız Ali Kemikkıran’a, Valimiz İnci Sezer Becel’e, önceki dönem Belediye Başkanı İsmet İnce’ye, Belediye Başkanı Celal Alper İbaş’a ve köprümüzün yapımı esnasında türlü zorlukları yaşayacak Avanos esnafına ve halkımıza, gösterecekleri sabır ve iyi niyetlerinden dolayı teşekkür ederiz.”

Editör: Ravza Nur Baydemir