“Özel insanların sorunlarına sahip çıkmak insanlık görevi”
“Özel insanların sorunlarına sahip çıkmak insanlık görevi”
İçeriği Görüntüle

NEVÜ, 3 Aralık Dünya Engelliler Gününün anlam ve önemine dikkat çekmek, toplumsal farkındalığı artırmak ve özel gereksinimli bireylerin sosyal yaşama katılımını desteklemek amacıyla “Gülümse, Katıl, Eğlen!” temalı etkinlik düzenledi.

NEVÜ Camlı Köşk’te gerçekleştirilen etkinlik Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Deniz Ayşegül Söğüt, Bölüm Araştırma Görevlisi Merve Arslan, Engelsiz Üniversite Birimi Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Pınar Demiryürek, Özel Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi (NOZMER) Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Hatice Kübra Koçak, NEVÜ Bilim İletişim Ofisi, Özel Eğitim Bölümü Topluluğu ve Özel Eğitim Bölümü öğrencilerinin iş birliğiyle hayata geçirildi.

Programa NEVÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Bayram Deviren ve Prof. Dr. Mutluhan Akın, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Tahiroğlu, Gazi Ortaokulu Özel Eğitim Sınıfı, Özel Başaklar Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, Özel Eğitim Anaokulu ve Özel Arel Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi öğrencileri, öğretmenleri, aileleri ve çok sayıda üniversite öğrencisi katıldı.

YÖK tarafından desteklenen ve üniversitelerde üretilen bilimsel bilginin topluma aktarılmasını, sosyal sorumluluk çalışmalarıyla her yaş grubuna ulaşmayı amaçlayan “Bilim Kafe” formatında gerçekleştirilen etkinlikte özel gereksinimli çocuklar ile Özel Eğitim Bölümü öğrencilerine yönelik sanatsal, sportif ve eğitici atölye çalışmaları düzenlendi. Katılımcılar hem keyifli vakit geçirdi hem de etkileşim ve sosyal katılım imkanı buldu.

1 (13)-51 (8)-171 (1)-851 (2)-50

Kaynak: HABER MERKEZİ