Nevşehir Belediyesi denetim ve kontrolünde hizmet vermekte olan özel halk otobüslerinde aktarma dönemi başlamasıyla beraber bazı seferler ve güzergâhlarında düzenlemeye gidildi.

Özel halk otobüslerinde 3 Nolu (NEVKUR) hattında çalışan ve daha önce Fevzi Çakmak Caddesi Çavuşoğlu Galericiler Sitesi önünde bulunan kavşaktan dönen araçlar, yeni düzenleme ile Millet Caddesi Aşağı Bekdik Cami-Vakıfbank önünde bulunan kavşaktan dönüş yapacak. Yapılan düzenleme ile ayrıca, Borsa Kavşağı ile Çavuşoğlu Galereciler Sitesi kavşağı arasında kalan alanda 3 Nolu hattı kullanan vatandaşlar, 1 ve 2 Nolu hat araçlarından biniş saatinden itibaren 10 dakika sonra 3 Nolu hat aracına ücretsiz aktarma yapabilecek.

Yine yapılan bu düzenlemeler sonucu 5 Nolu hatta çalışan araçlar pazar günleri aktarma yapabildiğinden dolayı çalışmayacak. Cevher Dudayev Mahallesi’nden Terminal-Sanayi ve Hastane-2000 Evler Mahallesi bölgelerine ulaşım sağlayacak vatandaşlar, 3 Nolu hattan 1 ve 2 Nolu hatlara ücretsiz aktarım yapabilecek.