Sufle nasıl yapılır

Çikolata severlerin en çok sevdiği tatlılardan biri olan sufle tarifi insanlar tarafından merak ediliyor ve araştırılıyor. Peki Sufle Tarifi nasıldır? Sufle Nasıl yapılır? İşte enfes sufle tarifine ilişkin detaylar haberimizde...

Sufle Tarifi nasıldır

Sufle birçok kişinin bayıldığı tatlı tariflerinden biridir. Sizin için araştırdığımız sufle tarifini evde uyguladığınızda tekrar tekrar yapmak isteyeceksiniz. Sufle Tarifi nasıldır? Sufle Nasıl Yapılır? İşte detaylar...

Sufle Tarifi İçin Malzemeler

·        3 tane yumurta (yumurtalar büyükse 2 tane kullanabilirsiniz)

·        80g bitter çikolata

·        Yarım su bardağı un

·        50 g tereyağı

·        Yarım su bardağı şeker (biz çok tatlı sevmediğimiz için 3 yemek kaşığı kadar kullandık)

·        1 çimdik tuz

Sufle Tarifi Nasıl Yapılır?

1.    Çikolatalı sufle yapmaya başlamadan önce İlk olarak fırını 220 derecede çalıştırın.

2.     Tereyağını teflon tavada kısık ateşte erittikten sonra çikolatayı ekleyin ve  karıştırarak eritin. Eridikten sonra ocağı kapatarak unu ilave edin ve iyice karıştırın.

3.     Ayrı bir kapta yumurta ve şekeri karışım beyazlayana kadar çırpın. Şeker tadının ön plana çıkması için tuzu ekleyip çırpın.

4.     Çikolatalı harcı ilave ederek mikserle tekrar çırpın. Hamurumuz hazır.

5.     Sufle kaplarınızı ya da ısıya dayanıklı küçük kaplarınız varsa içlerini yağlayarak hamurdan eşit şekilde hepsine paylaştırın. Bu ölçülerle ben 3 kap sufle elde ettim ancak sizin kullandığınız kalıpların büyüklüğüne göre bu sayı değişecektir.

6.     Daha önceden fansız çalıştırdığınız ve ısıttığınız  fırında 7-8 dakika da sufleniz hazır. Eğer kalıplarınız büyükse 8 küçükse 7 dakika pişirmenizi tavsiye ederim.

7.     Fırından aldıktan sonra bir kaç dakika ilk sıcaklığının geçmesini bekleyin sonra ister tabağa çevirip ister kaseden yiyebilirsiniz.

8.     Kabınızı yağlamışsanız yapışmayacaktır. Folyodan sufle kapları var onları da kullanabilirsiniz, onlarda da suflenin çok rahat çıktığını göreceksiniz.

 Afiyet Olsun.