Nevşehir Merkez Cemil Meriç Sosyal Bilimler Lisesi Müdürü Muhammet Orçin, müdür yardımcıları, öğretmenler ve öğrencilerin hazır bulunduğu ‘Kariyer Günleri’ne konuk olan NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, eğitim ve kariyer hayatından bahsederek öğrencilerle deneyimlerini paylaştı.

Öğrenci merkezli eğitim-öğretim sistemini benimseyen üniversite olarak öğrencilere sundukları imkanlar, bölüm ve programlara değinerek konuşmasına başlayan Rektör Prof. Dr. Semih Aktekin, “Nevşehir merkez yerleşke ile birlikte ilçelerimizde toplam 8 kampüste 10 Fakülte, 9 Meslek Yüksekokulu, 1 Yüksekokul, 4 Enstitü ve 19 Araştırma Merkezi bulunan NEVÜ, alanında uzman nitelikli akademik ve idari personel ile birlikte yaklaşık 23 bin öğrencisi bulunan ve Türkiye’nin seçkin bölüm ve programlarına sahip bir üniversite. Bunun yanı sıra üniversite tercih dönemlerinde ülkemiz üniversiteleri arasında en çok tercih edilen üniversiteler arasında yer alıyor. 2022 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) yerleştirme sonuçlarına göre NEVÜ’nün ön lisans düzeyinde yüzde 100,  lisans düzeyinde ise yüzde 98.80 oranında doluluğa sahip olduğunu ve genel toplamda ise tercih edilirliğin yüzde 99.40’lara ulaştı. 

Diğer taraftan Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından ‘Doğal ve Kültürel Miras Turizmi' alanında ihtisaslaşan, bulunduğumuz şehrin, bölgenin ve ülkemizin değerlerine sahip çıkan bir üniversite olarak öğrenci merkezli eğitim-öğretim sistemini de benimseyen geniş fiziki alt yapısıyla sosyal, kültürel ve sportif imkanlara sahip bir üniversiteyiz. Öğrencilerimizin eğitim ve mesleki alanlarının yanı sıra kedilerini alan dışı olarak geliştirmelerine ve zenginleştirmelerine büyük önem veriyoruz. Bu kapsamda üniversitemizde eğitim gören öğrencilerimizin kendilerini sosyo-kültürel anlamda geliştirmelerine katkıda bulunacak 57 öğrenci kulübü ve 12 öğrenci topluluğumuz bulunmakta. Bu öğrenci kulüp ve topluluklarımız aracıyla da üniversite içi ve dışı birçok etkinlik düzenlemekteyiz.” diye konuştu.

Aktekin devamında, “Biz eğitimciler olarak sizlerden en büyük beklentimiz ise eğitimlerinizi en iyi şekilde tamamlayarak başta aileleriniz olmak üzere tüm insanlığa yararlı birer bireyler olmanız. Kariyer edinmeye çalışırken de kendinize bir yol çizin ve mutlaka sevdiğiniz işi yapın. Bunun için de mutlaka hayatınızda bir gayeniz bir hedefiniz olsun ve bu doğrultuda derslerinize çok çalışın. Çünkü sizler tüm insanlığın ve bu ülkenin geleceğisiniz.” şeklinde konuştu.

Rektör Aktekin’in konuşmalarının ardından öğrencilerin sorularını cevaplamasıyla devam eden program, Lise Müdürü Muhammet Orçin’in Rektör Aktekin’e teşekkür ederek plaket takdimiyle sona erdi.

Rektör Aktekin ayrıca Okul Müdürü Muhammet Orçin ve okul yöneticileri eşliğinde okul içerisinde yer alan kütüphane, laboratuvar, atölye, derslik ve diğer alanları gezerek bilgi aldı.

01 (1)-201 (2)-301 (4)-301 (5)-201 (3)-201 (7)-201 (8)-201 (10)-201 (11)-201 (9)-201 (13)-101 (14)-101 (15)-101 (16)-1