Rektör Aktekin, mesajında şunları kaydetti; “Demokratik toplumlarda basın; haber verme, fikir ve kanaatlerin ifade edilmesi, toplumsal istişare sağlama, kamuoyu oluşturma, eğitim ve kültüre destek olma gibi çok önemli toplumsal işlevleri yerine getirmektedir.

Düşünce ve basın özgürlüğü vazgeçilmez bir hak olmakla birlikte;  kişi hakları, toplum sağlığı, kamu düzeni ve kamu güvenliği gibi konulara azami derecede özen gösterilmesi sorumluluğunu da gerektirmektedir.

Dolayısıyla profesyonel bir kurum olarak basın,  çalışmalarını ilgili Yasalar ile ‘Basın Meslek İlkeleri ve Etik Değerler’ çerçevesinde gerçekleştirdiği ölçüde; topluma değer katma işlevini yerine getirecektir. 

Bu itibarla, gazetecilik mesleğinin saygınlığının çok daha ileriye taşınması; ancak meslek ilkeleri ve etik değerler çerçevesinde toplumsal sorumluluk anlayışına sahip basın kurumlarının ve çalışan gazetecilerin varlığı ve etkinliği ile mümkündür.

Bu düşüncelerle; görevlerini ‘Meslek İlkeleri ve Etik Değerler’ çerçevesinde büyük fedakarlıklarla icra eden tüm basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor, sağlık, huzur ve mutluluk içinde nice başarılı yıllar temenni ediyorum.”