Salomon Cappadocia Ultra-Trail’in tanıtım toplantısı Ürgüp Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Toplantıya Vali Yardımcısı Kübra Karaalioğlu, Ürgüp Kaymakamı Refik Özsoy, Ürgüp Belediye Başkanı Mehmet Aktürk, Gençlik ve Spor İl Müdürü Muhsin Özdemir, Kültür ve Turizm İl Müdürü Arda Heb, organizasyonu düzenleyen Aydın Ayhan Güney, sponsor firmaların temsilcileri ve sporcular katıldı.

WhatsApp Image 2023-10-13 at 13.50.45 (8)

“ORGANİZASYON KAPADOKYA’NIN TANITIMINA KATKI SAĞLAYACAK”

Etkinliğin toplantısında konuşan Vali Yardımcısı Karaalioğlu, Nevşehir’in peri bacaları, yeraltı şehirleri, açık hava müzeleriyle her yıl milyonlarca yerli ve yabancı turist ağırladığını, aynı zamanda da birçok organizasyona ev sahipliği yaptığını söyledi.

Karaalioğlu, hafta sonunda başlayacak olan Salomon Cappadocia Ultra-Trail organizasyonuna da ev sahipliği yapmanın sevincini yaşadığını belirterek, “Bu yıl 10’uncusu düzenlenen organizasyona 71 ülkeden 2bin 434 yarışmacı katılmakta. Sporcularımızın sorunsuz bir yarış deneyimi yaşaması adına Valiliğimiz, ilgili kurum ve kuruluşlarımızla birlikte gerekli tedbirleri almış, bulunmaktayız. Bölge için önemli olan bu organizasyonda emeği geçen bütün paydaşlara çok teşekkür ediyorum. Umuyoruz ki bölgenin ulusal ve uluslararası düzeyde tanıtımına katkı sağlayacaktır. Şimdiden bütün yarışmacı arkadaşlara da başarılar diliyorum." dedi.

WhatsApp Image 2023-10-13 at 13.50.45 (7)

KOŞU İÇİN GEREKEN TEDBİRLER ALINDI

Kaymakam Özsoy da, 118, 63 ve 38 kilometrelik olmak üzere 3 farklı parkurdan oluşan yurt içinden ve 71 ülkeden yaklaşık 2 bin 434 sporcunun katılımıyla gerçekleşecek organizasyonun 10 senedir olduğu gibi bu sene de aynı coşku ve heyecan içerisinde gerçekleşmesi için gereken tedbirleri aldıklarını söyledi.

WhatsApp Image 2023-10-13 at 13.50.45 (6)

ÜRGÜP’ÜN KAZANMASI İŞ BİRLİKLERİ DEVAM EDECEK

Belediye Başkanı Aktürk ise, Bu tür organizasyonların Ürgüp için çok kıymetli olduğunu belirterek, “Ürgüp, Kapadokya bölgemizin göz bebeği bir kent. Binlerce yıllık insan medeniyetine, toplumsal insan izlerini taşıyan, beraberinde eşsiz coğrafyaya sahip bir kent. Bu kentte yerel yönetici olmak, bu insanlara hizmet etmek ama aynı zamanda da daha ileriye taşıyacak, tanıtımına çok daha önem verecek organizasyon kabiliyetiyle sportif faaliyetlerle, festival organizasyonlarıyla çok daha fazla insana bu kenti ziyaret etmesine olanak sağlayacak türlü türlü organizasyonlara hem ev sahipliği ama aynı zamanda paydaş olmanın çok mutluluğu içerisindeyiz.” diye konuştu.

Salomon Cappadocia Ultra - Trail'in de önemli organizasyonlardan bir tanesi olduğunu ve son 5 yıllık sürece bakıldığında organizasyonun çok kuvvetli bir iş birliğiyle, güzel noktalara geldiğini aktaran Aktürk, “Bundan sonra da daha nice 10 yıllarda bizim bu iş birliğimiz, bizim bu desteğimiz artarak devam edecek. Çünkü bizler biliyoruz ki bu kenti daha ne kadar fazla insan ziyaret ederse, daha ne kadar fazla insan tanır ve ziyaret etmeyi olanak sağlarsak beraberinde hem ilçemiz kazanacak, hem ilçemizin paydaşları diye tabir edeceğimiz halkımız kazanacak, ekonomimiz değer kazanacak. O yüzden iş birliğine olabildiğince kuvvetli bir oranda devam edeceğiz inşallah. Çünkü mutfağın arkasını çok iyi biliyoruz." dedi.

WhatsApp Image 2023-10-13 at 13.50.45 (5)

"BU TARZ ORGANİZASYONLARI ÇOĞALTMAK İÇİN HER TÜRLÜ MÜCADELENİN İÇİNDE VARIZ"

Organizasyonun 10’uncu yılının aynı zamanda Cumhuriyet’in 100’üncü yılına denk geldiği için paydaş olmaktan ve bu organizasyonun içinde bulunmaktan gurur duyduğunu söyleyen İl Müdürü Özdemir, "Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Nevşehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak bölgemizin coğrafi konumu, tarihi, doğası ve kültürüyle çok değerli bir bölge olduğunu bildiğimiz için bu tarz organizasyonların sayısını çoğaltmak için her türlü mücadeleye, iş birliğine varız.” şeklinde konuştu.

WhatsApp Image 2023-10-13 at 13.50.45 (4)

İl Kültür ve Turizm Müdürü Arda Heb ise,  10’uncu yılında organizasyona ilk kez katıldığını söyleyerek, koşu yarışının başarılı geçmesini temenni etti.

CAPPADOCİA ULTRA - TRAİL GÖRKEMLİ BİR YARIŞ OLARAK ÖNE ÇIKIYOR

Koşu organizasyonunu düzenleyen Aydın Ayhan Güney de, Kapadokya Ultra Trail’in 10’uncu yılında da görkemli bir yarış olarak öne çıktığını vurgulayarak, bu yıl Kapadokya bölgesinden yerel olarak 3 büyük sponsor olduğunu ve bu durumun kendilerini mutlu ettiğini belirtti.

Önceki yıllarda sponsorların hepsinin uluslararası ve Kapadokya dışından firmalar olduğunu söyleyen Güney,  “Ama artık Kapadokya'yı Anadolu'nun sahiplenmesi bizi mutlu ediyor.” dedi.

Toplantıda, organizasyonda yer alan firmalar ile sponsor kuruluşların temsilcileri de konuşma yaptı, yarışa katılacak uluslararası düzeyde başarı elde etmiş elit sporcular tanıtıldı.

Yarın saat 07.00'de Ürgüp ilçe meydanından başlayacak yarışta sporcular, 119, 63 ve 38 kilometrelik etaplarda koşacak.

WhatsApp Image 2023-10-13 at 13.50.45 (1)WhatsApp Image 2023-10-13 at 13.50.45 (3)

Editör: Ravza Nur Baydemir