Sefine anlamı 
Sefine kelimesi Arapça kökenli olup bir kaç anlamı bulunmaktadır. Bazı kaynaklarda uzayın güney yarımı şeklinde tanımlanmaktadır. Peki Sefine kelimesi ne anlama gelmektedir? 

Sefine ne demek 
Sefine kelimesini merak edenler, ne anlama geldiğini öğrenmek isteyen insanlar Sefine ne demek? TDK sözlük anlamına göre Sefine nedir? sorularının cevabını bulabilmek amacıyla internet mecralarında bulunan kaynakları tarıyorlar.

Günlük konuşma dilinde nadir duyduğumuz ya da hiç duymadığımız kelimeler bulunmaktadır. Bu kelimeler bazen akademik, bazen terminolojik ve eski dönemlerden kalma olabiliyor. Türkçede de yapılarına, oluşumlarına göre farklılaşan pek çok kelime bulunur. İnternette yapacağınız kısa bir araştırma sonucunda hangi kelimenin ne anlama geldiğine dair bilgi sahibi olabilirsiniz. Bu bağlamda Sefine nedir? Ne anlama gelmektedir? Sorularına cevap bulmak istiyorsanız haberimizi okuyabilirsiniz. İşte detaylar


SEFİNE NEDİR? SEFİNE NE DEMEK? TDK SÖZLÜK ANLAMINA GÖRE SEFİNE ANLAMI NEDİR?

Arapça kökenli olan Sefine kelimesi, Türkçe'de nadiren kullanılan kelimelerden biridir. Sefine kelime anlamı bir çok kişi tarafından araştırılıyor. 

Sefine kelimesi denizcilikle alakalı bir kavram olarak bilinmektedir. 

Gemi anlamına gelen Sefine, bazı kaynaklarda uzay bilimiyle de ilişkilendirilmektedir.

TDK sözlük anlamına göre Sefine;

İsim, denizcilik, Arapça.

Gemi:       
"Kaptan Abdullah Bey yirmi beş sene harp sefinelerinde süvarilik yapmıştı." - Peyami Safa.